BROEI – Utrecht Toffe tentjes

Als een uitgehongerde pakezel met een weekend-, hand- en laptoptas verplaatste ik me in een zo hoog mogelijk tempo richting het centrum van Utrecht. Donkere wolken pakte zich samen, ik moest bijna tegen de wind in hangen om vooruit te komen. Toen ik onder de overkapping van het station Vaartsche Rijn uit kwam begon het ineens vreselijk te regenen. De eerste locatie om te schuilen: BROEI!

Meerdere malen per week passeerde ik deze toffe locatie, om me iedere keer weer te bedenken dat ik er echt een keer binnen wilde kijken. Het lot had bepaald dat het dan eindelijk tijd was voor een bezoekje.

hotspot-utrecht-broei-5

Zodra ik binnen stapte werd het me direct duidelijk dat dit (zoals verwacht) een heel leuk plekje is. Er zijn een hoop kleine tafeltjes waar mensen samen komen om wat te eten, drinken, bij te kletsen, te overleggen of om te werken. Boven de grote tafels zweven stopcontacten in de lucht zodat je nooit zonder stroom zit.

hotspot-utrecht-broei-1

Ik nam plaats aan een tafeltje, bestelde een verse muntthee om op te warmen en yoghurt met vers fruit en muesli. Broei serveert enkel vegetarische gerechten. Ik ben geen vegetariër, maar miste het vlees absoluut niet op de kaart. De kaart is niet extreem groot, maar genoeg lekkere dingen om uit te kiezen. De dames aan het tafeltje naast me bestelde een taartje wat er heerlijk uit zag, ik moet dus zeker nog eens terug om meer ‘onderzoek’ te doen.

hotspot-utrecht-broei-4

Ik haalde mijn laptop uit de tas en ging ook aan de slag, tot het buiten weer droog zou worden. Het is natuurlijk geen stilte ruimte zoals in de bibliotheek, maar ik vind het wel fijn werken als er wat geluid en beweging om me heen is. Als er wat rumoer om me heen is en hoef dit zelf niet te maken en lukt het me om stil op een stoel te zitten. Werken onder het genot van een heerlijke lunch, is dan toch net wat leuker dan thuis op de bank met een cracker met kaas.

hotspot-utrecht-broei-2

Wat er nou precies zo leuk is behalve het lekkere eten en het vriendelijke personeel? Het interieur! Je raakt er nooit op uitgekeken, een bonte collectie verschillende stoelen, tafels, allerlei planten. Er staat echt vanalles binnen, maar door de gekozen kleurtinten is het niet alsof je in Villa Kakelbont bent beland. Een inspirerende omgeving!

Adres: Oosterkade 24, Utrecht

 

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

hotspot-utrecht-broei-3


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] laatste weekend van januari, met een vriendin lunchen bij BROEI. Dit is toch wel een avontuur als je normaal kiest voor een broodje carpaccio. Gelukkig heel erg […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.