Piatto – Utrecht Toffe tentjes

Utrecht heeft zo veel leuke restaurants! Naast online shoppen en een vol mandje weggooien is één van mijn grootste hobby’s speuren naar leuke restaurantjes. Vaak kom ik via Instagram leuke restaurants tegen. Je krijgt dan al een beeld van hoe de gerechten en het interieur er uit zien. Als ik overtuigd ben ga ik online op zoek naar de kaart. Ben ik verkocht, dan komt dit restaurant in een ‘to visit list’ in de notities van mijn telefoon. Zo kom je ook eens ergens anders dan de overvolle terrassen op Neude.

Ben je dol op goede wijn, kleine gerechtjes en een hip maar sfeervol interieur, dan moet je bij Piatto zijn. Het restaurant is gevestigd tegenover TivoliVredenburg en heeft een klein terrasje. Als je binnen komt blijkt het veel groter dan verwacht. Het is modern binnen, maar toch heel sfeervol. Het was prachtig weer waardoor we op het terras konden eten. We begonnen de avond met heerlijke bruschetta’s en witte wijn.

Bij Piatto kun je gezellig een hele avond tafelen en bijkletsen. Normaal vind ik kiezen van een menukaart ongelooflijk lastig, dus de kleine gerechtjes op de kaart zijn fantastisch!

Toffe-tentjes-hotspot-utrecht-piatto-3

De spaghetti carbonara vond ik toch wat eng toen het bleek dat je de eierdooier er zelf nog doorheen moet roeren. Ik besloot me over mijn ‘wat de boer niet kent’ gedachte heen te zetten en dat is maar goed ook, want het was heerlijk!

Toffe-tentjes-hotspot-utrecht-piatto-4

Nog een heel nagerecht was echt te veel van het goede, maar de tiramisu wilde we echt niet missen. Daarom besloten we het laatste gerechtje te delen.
Toffe-tentjes-hotspot-utrecht-piatto-1

Mijn conclusie, hier moet je heen! Lekker eten, heerlijke wijn, vriendelijk personeel. Achterin het restaurant blijken er zelfs schommels te zijn, die heb ik gemist. Het kind in mij kan dus niet wachten om er nog eens heen te gaan!

Piatto – Vredenburg 34, Utrecht

 
Liefs Hanneke
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Toffe-tentjes-hotspot-utrecht-piatto-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.