Lunchcafé Nieuwland – Tilburg Toffe tentjes

Op een zondag waarop we op de heenweg bijna van onze fiets waaide stond er een lunch bij Nieuwland in Tilburg op het programma. Na een barre tocht van ruim vijf hele minuten kwamen we aan bij dit gezellige lunchcafé. Er lag een menukaart vol lekkere lunchgerechten op ons te wachten.

Het interieur van Nieuwland vind ik erg leuk. Het is speels ingericht, de stoelen aan de tafels zijn niet allemaal hetzelfde. Er hangen lampen met een industriële look. Aan de muren hangen oude foto’s waarop te zien is hoe het pleintje waaraan Nieuwland gevestigd is er vroeger uit zag. Op de grote tafel staat een leuk springerig boeket en op de kleine tafeltjes staan kleine vaasjes met één bloem. Ik vind de stijl lastig te omschrijven, het is speels en huiselijk maar toch ook weer niet rommelig. Ik ben in ieder geval bij binnenkomst al enthousiast!

Lunch-Nieuwland-Tilburg-3

De kaart
De kaart is geen keurig gebonden boekwerk, maar blaadjes onder een klembord. Eenvoudig, maar leuk omdat het net even anders is. Het moeilijkste moment van de dag breekt aan. Voor iemand met een chronisch keuze probleem zijn lunchkaarten namelijk een drama. En op deze zondag nog eens even extra, want kiezen na een zware avond is al helemaal lastig. Er worden geen standaard harde broodjes geserveerd maar zuurdesembrood. Ik ga voor de variant met geitenkaas. Degene die me goed kennen zullen zich afvragen waarom ik over deze keuze zo lang moest denken.

Lunch-nieuwland-Tilburg-1

Zelfs het servies is leuk! Het past eigenlijk allemaal helemaal niet bij elkaar en dat maakt het juist zo leuk. Na ons broodje was de honger (lees: kater) niet gestild en deelde we nog een stuk appeltaart.

Lunch-Nieuwland-Tilburg-2

Kijk op de site van Nieuwland voor meer informatie en sfeerbeelden. Bekijk de kaart online, dan weet je waarom je hier een keer heen moet gaan!

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Lunch-Nieuwland-Tilburg-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.