Yoghurt met haver-fruit compote

Yoghurt met haver-fruit compote

Het weekend is een mooi moment eens vijf minuten langer aan je ontbijt te besteden. Vind jij het lastig aan je twee stuks fruit per dag te komen? Dan is dit yoghurt ontbijtje echt wat voor jou!

Yoghurt, mijn favoriete ontbijtproduct

Op de doordeweekse ochtenden ga ik altijd voor het vertrouwde recept van yoghurt met fruit en muesli. De variatie zit hem in het soort fruit. Verder vind ik het ingewikkeld te variëren zo op de vroege ochtend. Hoewel dit recept prima te doen is op de vroege ochtend wanneer je de haver-fruit compote al in de avond maakt.

Een goede start van de dag

Door de richtlijnen goede voeding worden dagelijks een aantal producten geadviseerd. Maak een goede start vandaag door al bij het ontbijt te kiezen voor aanbevolen voedingsmiddelen. Geadviseerde producten zijn zuivel, volkoren graanproducten, ongezouten noten en 2 stuks fruit. Dit ontbijtrecept bevat yoghurt, havervlokken, pecannoten, een appel en een kiwi. Dit ontbijt levert dus een mooie bijdrage aan een gezond voedingspatroon. Gelukkig is het ook nog eens heel lekker!

Met dit recept maak je één yoghurtje met haver-fruit compote.

Ingrediënten

  • 150 ml yoghurt
  • 1 appel
  • 1 kiwi
  • 20 gram havervlokken
  • Klein handje pecannoten

Bereiding

  1. Schil de appel en de kiwi en snijd ze in stukjes en doe ze in een steelpannetje. Een klein beetje water onderin de pan is nodig, zodat het fruit niet aanbrand bij tijdens het koken. Zet de steelpan op het vuur en laat het fruit een paar minuten koken.
  2. Voeg de havervlokken aan het appel-kiwi mengsel toe zodra het een beetje zacht is geworden. Laat de haver-fruitcompote een minuutje door koken. Draai het gas uit en laat het ongeveer vijf minuten afkoelen.
  3. Schep de yoghurt in een schaaltje of glas. Voeg vervolgens de appel-kiwi compote toe.
  4. Tot slot verkruimel je de pecannoten om ze over je ontbijtje te strooien.

 

Tip: Heb je een flinke work out achter de rug? Roer een schepje eiwitpoeder door je yoghurt.

Ben jij ook zo dol op ontbijten met yoghurt? Check dan dit recept voor roeryoghurt met roodfruit.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.