Weekmenu Nationale Week Zonder Vlees

Weekmenu Nationale Week Zonder Vlees

Doe jij mee aan een weekje geen vlees eten? Om je te voorzien wat inspiratie deel ik een weekmenu voor de Nationale Week Zonder Vlees. Dit artikel bevat een aantal vegetarische recepten, maar ook recepten die je met een kleine aanpassing vegetarisch kunt maken. Wie weet levert dit jou nog veel meer inspiratie op om van jouw favorieten voortaan een vegetarische variant te maken.

Weekmenu Nationale Week Zonder Vlees ter inspiratie

Als je geen vegetariër bent kan het best een uitdaging zijn om ineens een week lang geen vlees te eten. Het is niet zo dat we het niet kunnen missen, maar het is eerder vaak een gewoonte. Eens vaker een dagje zonder vlees of vis heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Daarom zeg ik doen, wat is nou de moeite om even een weekje het vlees over te slaan. Om je te voorzien van wat inspiratie heb ik een weekmenu voor je in elkaar gedraaid. Ik deel in mijn weekmenu Nationale Week Zonder Vlees natuurlijk vooral op de werkdagen gerechten die lekker snel klaar zijn.

Maandag

Vegetarische fusilli pesto met veel groente

Een snelle maaltijd waarin in de groente voor een deel ‘verstopt’ heb door een deel van de groente in de keukenmachine te stoppen. Zo kun je wat spelen met de verhouding pasta en groente in het gerecht.

Vegetarische pasta pesto

Dinsdag

Curry met zoete aardappel, linzen en feta

Dit gerecht bevat super veel groente, is snel klaar en super smaakvol. Dit moet je proberen!

Vegetarische curry van zoete aardappel, linzen, tuinerwten en feta

Woensdag

Nasi met veel groente 

Net als bij het gerecht van maandag heb ik bij deze nasi wat gesleuteld aan de verhouding koolhydraten en groente. De nasi kruiden maken de smaak van je gerecht, dus eigenlijk merk je er niks van. Vervang de kipfilet in dit gerecht door gemarineerde blokjes tempeh of tofu. Serveer deze los bij je nasi. Extra lekker als je tijdens het bakken van de blokjes nog een scheutje ketjap toevoegt.

Wat is gezonder nasi of bami?

Donderdag

Salade bietjes, linzen appel en geitenkaas

Dit is echt mijn favoriete salade! De bietjes en de linzen zorgen ervoor dat deze salade ook echt vult. Het zoete van de appel met de smaak van de geitenkaas is echt geniaal al zeg ik het zelf.

Salade met bietjes, linzen, appel en geitenkaas

Vrijdag

Kapsalon met zoete aardappel

Ik vind vrijdag wel echt DE dag voor comfort food, maar dat hoeft niet direct super ongezond te zijn. Ik maak regelmatig een vegetarische variant van deze kapsalon met zoete aardappel door de kip te vervangen door vegetarische shoarma en er nog een extra rode paprika aan toe te voegen.

Kapsalon met kip en zoete aardappel

Zaterdag

Ovenschotel met aubergine en witte kaas

Dit gerecht heb ik tot de zaterdag bewaard, omdat het even in de oven moet. Dit gerecht is al vegetarisch, dus je kunt gewoon het bestaande recept volgen.

Vegetarische ovenschotel met aubergine en witte kaas

Zondag

Thaise gele curry met vega kipstukjes en pinda’s

In het originele recept heb ik kipfilet gebruikt, maar dat is natuurlijk eenvoudig te vervangen door vegetarische kipstukjes. Kook de vega kipstukjes niet mee zoals in het recept wordt beschreven, maar bak ze even op in een koekenpan en voeg ze toe als de gele curry klaar is.

Thaise gele curry met kipfilet en pinda's

 

Denk jij dat je mijn weekmenu Nationale Week Zonder Vlees gaat gebruiken. En belangrijker nog, doe je mee aan dit geweldige initiatief?

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu