Vegetarische curry met zoete aardappel, linzen feta Diner / Recepten

Vegetarisch koken kan echt super lekker zijn, maar je moet wel weten hoe je gerechten op smaak kunt brengen kruiden en specerijen. Bij deze vegetarische curry met zoete aardappel is dat goed gelukt, een maaltijd met pit!  De kunst bij een vegetarisch gerecht is om de verhoudingen qua voedingstoffen te laten kloppen. Zeker wanneer je geen kant-en-klare vleesvervanger gebruikt is het een uitdaging om je maaltijd de juiste balans aan koolhydraten, eiwitten en vetten te laten bevatten. Soms kloppen de verhoudingen aardig, maar smaakt het alsof je een zak roerbakgroente eet. In dit geval zeker niet!

Vegetarische curry met zoete aardappel, de perfecte combinatie van zoet en pittig

Dit recept bevat veel verschillende smaken en structuren, dat is ook wat het zo lekker maakt. De aardappel is zoet, de kruiden maken het gerecht wat spicy. De feta compenseert dat weer mooi. Ook qua bite verschillen de ingrediënten in dit gerecht op de juiste manier. Dat maakt deze vegetarische curry met zoete aardappel de perfecte snelle en gezonde maaltijd.

Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten

  • ± 400 gram zoete aardappel
  • 310 gram linzen (1 blikje)
  • 250 gram tuinerwten (vriezer)
  • 1 rode ui
  • 200 ml kokosdrink
  • 75 gram feta
  • 2 el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
  • 2 tl mosterdzaad
  • Peper & zout

Bereiding

  1. Schil de aardappels en ui en snijd ze in blokjes. Stoof vervolgens de aardappelblokjes met de ui in een wokpan met de deksel er op.
  2. Kook in tussentijd de tuinerwten in een klein laagje water.
  3. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.
  4. Giet de tuinerwten af zodra ze beetgaar zijn.
  5. Voeg als de aardappels bijna gaar zijn de kokosdrink, kruiden, mosterdzaad, de tuinerwten en linzen toe.
  6. Roer het geheel goed door en laat nog even stoven.
  7. Breng op smaak met wat peper en zout. Verkruimel tot slot de feta voor het uitserveren over de curry.

Eet smakelijk!

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Dol op curry? Probeer ook de Thaise rode curry met aubergine en kip.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Vegetarische curry van zoete aardappel, linzen, tuinerwten en feta


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] door een vlees vervanger als een groente burger los. Wees creatief! Ik ben bijvoorbeeld dol op zoete aardappel curry met feta en linzen. In dit gerecht mis je helemaal geen vlees. Maak vegetarische nasi door er stukjes omelet doorheen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.