Thaise rode curry met aubergine en kip Diner / Recepten

Na een geweldige vakantie in Thailand met heel veel lekker eten is er natuurlijk volop nieuwe inspiratie. Het eerste gerecht wat ik thuis maakte is deze Thaise rode curry met aubergine en kip. In Thailand eten ze alles standaard met witte rijst, natuurlijk ga ik voor zilvervliesrijst om het gerecht net wat gezonder te maken. Ik voeg wat water toe aan de saus, wanneer je alleen kokosmelk gebruikt wordt het gerecht erg zwaar en ook een caloriebom. Zonde, want een beetje kokosmelk is al genoeg voor een heerlijk romige smaak.

Is Thaise rode curry niet enorm pittig?

Bestel je dit in Thailand, vermeld je er niet bij dat het niet te pittig mag zijn. Ja, dan staat je mond in brand. Natuurlijk heb je wanneer je zelf kookt in de hand hoe pittig je een gerecht maakt. Daarom ga ik voor een Hollandse portie curry pasta in dit gerecht. Alle verschillende curry’s hebben me echt positief verrast. Wat me daarnaast enorm aanspreekt in de Thaise keuken is dat bij veel gerechten groente de basis is, daarbij wat vlees of tofu. Ze gebruiken rijst als aanvulling, of om te blussen als het gerecht toch wat te pittig is. Daar kunnen wij nog wat van leren!

Met dit recept zet je een Thaise rode curry voor twee personen op tafel.

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 1 kipfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rode curry pasta
  • Knoflooksaus
  • Een paar takjes koriander
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine in dunne plakjes en deze vervolgens weer in vier stukken. Snijd de paprika en ui in grove stukken en de knoflook zo klein mogelijk. Handig kan zijn er plakjes van te snijden en deze daarna plat te drukken met een vork.
  3. Snijd de kip in kleine stukjes, zodat ze snel gaar zullen zijn.
  4. Roerbak de plakjes aubergine, voeg de paprika, ui en knoflook nog even mee als de aubergine bijna gaar is.
  5. Doe de kokosmelk en het water in een pannetje. Breng aan de kook en voeg de curry pasta en kipstukjes toe.
  6. Voeg na drie minuten ook de groente toe en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken. Breng de curry op smaak met wat koriander en eventueel nog wat zwarte peper.
  7. Giet de rijst af. Wil je dit serveren zoals ze dat in Thailand ook doen, schep de rijst in een schaaltje. Druk een beetje aan met een lepel en keer het schaaltje om op een bord. Serveer de Thaise rode curry in een aparte schaal.

Eet smakelijk!

 

Tip: woon je in de stad? Haal je verse kruiden bij een exotische buurtsuper, hier kosten ze bijna niks.

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Dol op gerechten met rijst? Probeer ook de saté boemboe met kip, paprika en sperziebonen.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Thaise rode curry met aubergine en kip


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.