Thaise gele curry met kip en pinda’s

Thaise gele curry met kip en pinda’s

Voor onze eerste reis naar Azië was ik niet direct enthousiast als iemand het over de Aziatische keuken had. Een paar jaar geleden had ik dan ook niet verwacht dat ik ooit een recept voor Thaise gele curry uit zou werken voor op mijn website. Ik dacht bij Aziatisch aan Chinees, zoals wij dat hier kennen. Veel vet en koolhydraten, ik krijg er dan ook altijd enorme buikpijn van. Een vrij klein referentiekader met als gevolg ‘wat de boer niet kent…’. Sinds ik de echte Aziatische keuken heb ontdekt ben ik fan! De maaltijden bevatten veel groente en zijn snel klaar, wat wil een mens nog meer?!

Thaise gele curry is kruidig, maar niet pittig

Sinds onze vakantie in Thailand snuffel ik af en toe rond bij de toko. Ik verbaas me altijd over de hoeveelheid ‘vreemde’ producten en misschien nog wel meer over het sambal schap, waar wel 20 verschillende soorten van blijken te bestaan. Terug naar de Thaise gele curry, zie je een potje waarvan je denkt is dit het nou? Of een kartonnen bakje met daarin een zak met curry pasta. Het ziet er gewoon net wat minder fancy uit dan een Nederlandse verpakking, maar dit is wat je nodig hebt. Zet als je gaat koken de Nederlandse rijst gerechten waarbij het hoofdbestanddeel rijst is met een vleugje groente is uit je hoofd. In Azië is rijst een bijgerecht. Deze Thaise gele curry is kruidig, maar niet pittig waardoor het een heel toegankelijk gerecht is. De pinda’s als topping zorgen voor net een beetje extra bite.

Met dit recept zet je een Thaise gele curry voor twee personen op tafel.

Ingrediënten

  • 400 gram Chinese roerbakgroente
  • 25 gram champignons
  • 1 kipfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 20 gram zilvervliesrijst
  • 2 el gele curry pasta (toko)
  • 2 el ongezouten pinda’s
  • Zwarte peper
  • Vloeibare boter/olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de champignons in vier stukken en de kip in kleine blokjes.
  3. Bak de champignons samen met de roerbakgroente in een wokpan.
  4. Voeg de kokosmelk, het water en de curry pasta toe als de groente bijna gaar is.
  5. Voeg vervolgens de kip toe en laat de curry nog een paar minuten zachtjes koken. Breng de curry daarna op smaak met wat zwarte peper.
  6. Giet de rijst af zodra deze gaar is. Schep de rijst en curry in één bord en serveer met een lepel ongezouten pinda’s.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Ook dol op curry? Probeer ook deze Thaise rode curry met aubergine en kipfilet.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Thaise gele curry met kipfilet en pinda's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×

Winkelmand