Stoofvlees met abrikozen Diner / Recepten

Koude dagen zijn perfect voor gerechten als stoofvlees. Dit zijn ook de dagen waarop we wat meer uurtjes thuis binnen doorbrengen, dus tijd genoeg om het stoofvlees te laten garen. Hoogtijd mijn favoriete recept van stoofvlees met abrikozen uit te werken nu ik zo’n mooie fotogenieke braadpan heb gekregen.

Mijn favoriete maaltijd op koude dagen

Mijn favorieten bij stoofvlees zijn rode kool en zoete aardappel frietjes, met een beetje fritessaus natuurlijk. Het allerlekkerst op zondag, na een wandeling aanschuiven voor een heerlijk winterse maaltijd.

Met dit recept maak je stoofvlees voor vier tot zes personen. Ben je met minder personen? Dan heb je het op andere dagen makkelijk met koken. Super handig dat je stoofvlees ook makkelijk later weer op kunt warmen. Het is dan zelfs nog extra lekker, omdat de smaken langer de tijd hebben gehad om zich te mengen.

Ingrediënten

  • 500 gram riblappen
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 2 uien
  • 50 gram ontbijtkoek minder suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Vloeibare boter
  1. Doe een scheutje vloeibare boter in de braadpan en braad de riblappen aan op hoog vuur. Bestrooi de riblappen in tussentijd met wat peper en zout.
  2. Pel de uien en het teentje knoflook. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en snijd de abrikozen doormidden.
  3. Doe de abrikozen, de uien, knoflook, kruidnagels en laurierbladen bij het vlees in de pan.
  4. Zet de pan op de kleinste pit en voeg water tot totdat de riblappen bijna onder staan.
  5. Laat het vlees 2,5 tot 3 uur op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Controleer regelmatig wat het waterniveau in de pan is.
  6. Als het vlees uit elkaar begint te vallen kun je dit een klein beetje helpen met een vork om echt draadjes te krijgen. Voeg de plak ontbijtkoek toe en laat het stoofvlees nog even op staan. Roer regelmatig door, je merkt dat het geheel nu wat steviger wordt door de ontbijtkoek.
  7. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe en verwijder de laurierbladen.

 

Tip: Maak een flinke pan stoofvlees en vries wat porties in voor later.

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Stoofvlees met abrikozen


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.