Soy chicken spring rolls Diner / Recepten

Spring rolls, ik zag ze op een hoop blogs voorbij komen en toen ik zelfs bij de Jumbo hier in het dorp rijstpapier tegen kwam kon ik toch echt niet achterblijven. Er staan veel recepten met garnalen online en met koude groente. Inmiddels vind ik het weer geschikter voor een warme variant.

Ingrediënten

  • 1 kleine kipfilet
  • 150 gram sperziebonen
  • ½ bakje champignons
  • China rose (of andere kiemengroente)
  • 3 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • Mespuntje sambal
  • Peper & zout

Maak een marinade van olijfolie, ketjap, sambal en wat peper en zout. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en leg ze in 10 minuten in de marinade. Snijd in tussentijd de champignons. Kook de boontjes beetgaar en bak in tussentijd de kip en champignons in één pan. Voeg nog wat extra olijfolie toe indien nodig. Dompel de vellen rijstpapier om beurten in een bord heet water. Doe dit niet tegelijkertijd, dan plakken ze aan elkaar. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel de vulling gelijkmatig over de breedte. Leg wat Chinese rose op de warme vulling, dit zorgt voor een knapperige bite. Hoe je de spring rolls het beste kunt maken? Check even dit korte filmpje. Als je dit doet denken aan condooms met kip en groenten dan ben je niet de enige, maar ze zijn heerlijk!
Tip: serveer bij dit gerecht een komkommersalade met een dressing op basis van sojasaus.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Spring rolls


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.