Satésaus Bijgerechten / Recepten

Zelf satésaus maken is  bijna net zo eenvoudig als de magnetron bedienen. Waarom zou je ooit nog kant-en-klare saus eten?! Dit recept is namelijk veel lekkerder!

Ingrediënten

  • 2 flinke lepels pindakaas met stukjes pinda
  • 100 – 150 ml (plantaardige) melk
  • Scheutje ketjap
  • 1 tl sambal
  • Zwarte peper

Doe de pindakaas met de melk in een pannetje. Verwarm op laag vuur, voeg een klein scheutje ketjap, wat sambal en zwarte peper. Verwarm de saus nog even door, laat wat inkoken als de saus nog wat dun is. Indien de saus te dik is voeg nog wat melk toe.

Voor dit recept gebruikte ik Alpro Coconut Almond voor een extra exotisch tintje.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Satesaus-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.