Salade met zoete aardappel, biet en mango

Salade met zoete aardappel, biet en mango

Wat deze salade met zoete aardappel zo bijzonder maakt is de frisse combinatie van zoet en zuur. Dit zit natuurlijk in de mango en de zoete aardappel maar ook in de dressing. Daar maak je de zilveruitjes en balsamico namelijk zoeter door ze te verwarmen met appelstroop.

Salade met zoete aardappel, ja dat kun je dus koud eten?!

Eerlijk is eerlijk, je moet net wat meer moeite doen om deze salade met zoete aardappel te bereiden dan dat je gaat voor een standaard salade met komkommer en tomaat. Ik kan je beloven, daar ga je zeker geen spijt van krijgen. Deze salade is ook heel goed een dagje van tevoren te maken en daarom ook heel geschikt om mee te nemen als lunch naar kantoor. Ik ben dol op zoete aardappel, zowel warm zoals in kapsalon met kip. Als je de zoete aardappel bereid hebt in de airfryer laat je de stukjes afkoelen, smaakt dit heel goed in een salade.

Wist je dat zoete aardappel een knolgewas is en dus groente?!

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 zakje veldsla
  • 100 gram julienne biet
  • 100 gram mango
  • 1 handjes walnoten

Dressing

  • 4 el balsamico azijn
  • 1 el appelstroop
  • 3 el zilveruitjes

Bereiding

Gebruik je mango uit de vriezer? Dan is stap 1 om er wat blokjes uit te halen zodat ze kunnen ontdooien. Je begint met de dressing en de zoete aardappel, omdat deze ingrediënten na bereiding nog wat tijd nodig hebben om af te koelen.

Dressing en zoete aardappel

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een klein steelpannetje en warm dit op laag vuur op
  2. Roer je dressing af en toe even door om te kijken of de appelstroop als is opgelost in de azijn.
  3. Zodra de appelstroop is opgelost en de uitjes lichtbruin beginnen te kleuren zet je het vuur uit.
  4. Laat de dressing met zilveruitjes afkoelen in een schaaltje
  5. Was de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
  6.  Doe de blokjes zoete aardappel 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde airfryer.
  7. Controleer of de zoete aardappel gaar is. Ja? Laat de blokjes afkoelen op een bord.

Salade

  1. Verdeel de blokjes zoete aardappel, veldsla en julienne biet over twee diepe borden.
  2. Vervolgens verdeel je de dressing over de salade.
  3. Maak de salade af met blokjes mango en gehakte walnoten.

 

Tip: heb je geen airfryer? De zoete aardappelstukjes kun je ook bereiden in de oven.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu