Salade met geroosterde tomaten, feta en linzen Recepten / Salade

In het zomerseizoen bestaan maaltijden vaak uit iets met salade, iets anders met salade of maaltijdsalade. Klinkt saai, hoeft het niet te zijn, zolang je maar blijft variëren met verschillende salade recepten! En ik vind een salade met geroosterde tomaten, feta en linzen best spannend!

Wat is er zo geweldig aan geroosterde tomaten?

Tomaten kunnen zeker in Nederland best waterig zijn en weinig smaak hebben. Daarom kies ik vaak al voor tros (cherry) tomaten of snack tomaatjes, die zijn al een stuk smaakvoller dan die harde kanonskogels. Wanneer je tomaten roostert in de oven veranderd de smaak enorm. Ze worden veel voller van smaak, iets waardoor je ineens denk ‘he lekker tomaat door de salade in plaats van ‘oh een stuk tomaat in de salade’. Daarom dus geroosterde tomaten!

Ingrediënten

Salade

  • 1 zakje jonge bladsla
  • ½ bakje cherry tomaten
  • 1 klein blikje linzen
  • 50 gram feta
  • ½ rode paprika
  • 1 rode ui

Dressing

  • Balsamico azijn
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper & zout
  • Honing
  • Water
  1. Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Strooi wat Italiaanse kruiden over de tomaatjes en zet ze 6-8 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  2. Bereid een dressing met bovengenoemde ingrediënten. Doe het een beetje op gevoel, gebruik in eerste instantie niet te veel azijn.
  3. Doe de linzen in een zeef, spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken.
  4. Snijd de paprika en de rode ui.
  5. Doe de bladsla, paprika en ui in een schaal. Verkruimel de feta er overheen.
  6. Voeg de dressing toe en leg tot slot de tomaatjes op de salade.

Tip: Serveer deze salade met een stukje vlees en je hebt een snelle vullende maaltijd op tafel staan.
Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

 

Op zoek naar meer spannende salades? Ga voor de couscous salade met linzen, gerookte kip en munt.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Salade met geroosterde tomaat, linzen en feta


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.