Risotto met pompoen, kip en kastanjechampignons Diner / Recepten

Als je net als ik wel van risotto houd maar het je ook graag toch ook wel graag wat groente op je bord hebt liggen. Daarnaast vind ik een risotto die bijna alleen uit rijst bestaat ook maar een saaie maaltijd. Deze risotto met pompoen is daarom geweldig!

Risotto met pompoen, minder risotto meer groente

Ik vind Risotto lekker, maar ik vind de voedingswaarden van risotto minder lekker. De oplossing? Een risotto gerecht met weinig risotto. Pompen vind ik een perfecte toevoeging, omdat dit geen super overheersende smaak heeft en nog een super voedzaam is ook. In dit recept gebruik ik pompoen uit de vriezer, want gemak dient de mens. Zo kun je precies de hoeveelheid ontdooien die je nodig hebt. Natuurlijk kun je ook een verse pompoen gebruiken. Een verse pompoen blancheren en in blokjes invriezen is natuurlijk ook een goed plan.

Met dit recept maak je risotto met pompoen, kip en kastanjechampignons voor twee personen.

Ingrediënten

  • 250-300 gram kipfilet
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 150 gram pompoenblokjes (vriezer)
  • 70 gram risotto
  • 4 stengels bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • Magere kookroom (optioneel)
  • Grana Padano snippers
  • Tijm
  • Peper & zout
  1. Kook de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg het bouillonblokje en het teentje knoflook (in zijn geheel) toe aan het water. Verwijder het knoflookteentje weer na het koken.
  2. Snijd de kip, champignons en bosui en kleine stukjes, partjes, plakjes.
  3. Bak de kipfilet in een klein beetje olie, voeg de champignons toe zodra de kip bijna gaar is.
  4. Bak tot slot de pompoenblokjes en bosui even mee.
  5. Schep de risotto er door, breng op smaak met tijm, peper, zout en eventueel een scheutje kookroom.
  6. Serveer met Grana Padano snippers.

 

Eet smakelijk!

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

 

Spreekt dit recept jou aan? Probeer ook eens de nasi met veel groente.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Risotto met pompoen, kip en champignons


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Heerlijk een echte herfstrisotto!

  2. Klinkt heerlijk! Ik ben gek op champignons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.