Frisse rabarber nectarine crumble Nagerecht / Ontbijt / Recepten

Wat er zo fantastisch is aan rabarber? Het is groente, maar toch kun je het eten als fruit zoals in deze rabarber nectarine crumble. Zo krijg je dus ongemerkt een extra portie groente binnen. Het zure van de rabarber is een perfecte combinatie met het zoete van de nectarine.

Rabarber nectarine crumble als ontbijt of nagerecht

Deze frisse rabarber nectarine crumble kan als ontbijt, maar ook als nagerecht (of allebei). Door volkorenmeel en havermout te gebruiken heeft de crumble wat meer bite dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van bloem. Het recept bevat een klein beetje roomboter om ervoor te zorgen dat de crumble krokant wordt.

Zorg dat je erg rijpe nectarines gebruikt voor dit recept, anders is het gerecht erg zuur. Zijn de nectarines nog niet helemaal rijp? Leg ze een half dagje op de vensterbank in de zon.

Ingrediënten

  • 4 stelen rabarber
  • 2 over rijpe nectarines
  • 75 gram volkoren tarwemeel
  • 4 el havermout
  • 3 el suiker
  • 30 gram roomboter
  • Snufje kaneel
    1. Was de stelen rabarber en verwijder de stevigste draden aan de buitenkant. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
    2. Doe de stukjes rabarber in een ovenschaal met een scheutje water onderin.
    3. Snijd de nectarine in kleine stukjes en roer deze door de rabarber. Overrijpe nectarines lekken nogal, dus je kunt ze om niks van het zoete sap verloren te laten gaan het beste snijden boven de ovenschaal.
    4. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Kneed de boter, meel, havermout, suiker en kaneel in eens schaaltje, tot er een brokkelig beslag ontstaat.
    5. Strooi de crumble over de rabarber met nectarine en zet dit 30-40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
    6. Controleer met een satéprikker of de rabarber al gaar is voordat je de schaal uit de oven haalt. Dek de crumble indien deze te donker wordt af met een stukje aluminiumfolie.
    7. Laat de rabarber nectarine crumble minimaal een half uurtje afkoelen zodat je deze lauwwarm serveert.

Nog een restje over? Zet het in de koelkast, koud is het namelijk ook erg lekker als ontbijt.

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Appel-kaneeel kwark met speculaas en pecannoten, nog een nagerecht wat je ook als ontbijt kunt eten.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

rabarber nectarine crumble


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.