Pure Oufti! Recepten / Zoete koek

Wanneer je ooit in België naar de bioscoop bent geweest kan Oufti je niet ontgaan zijn. Een vriezer vol bij de kassa een de heerlijk foute reclame voor aanvang van de film.

Oufti is niets meer dan plakjes bevroren banaan omhuld met melkchocolade. Tegenwoordig zijn er allerlei smaken, maar de banaan was het er toch echt het eerst. Mijn voorkeur gaat uit naar pure chocolade, daarom vond ik Oufti’s eigenlijk maar niets. Daarnaast is er nog één cruciaal punt waardoor ik Ouftifobie heb: bananen met bruine stukjes… die eet ik niet! En ik ben maar al te bang dat meneer Oufti de bruine stukjes er niet zo nauwkeurig uit zal snijden als ik dat zelf doe, dus hierbij mijn eigen versie.

Oufti to be

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 60 gr pure chocolade

Smelt de chocolade au bain marie. Ik nam chocolade met 74% cacao. Snijd de bananen in tussentijd in schijfjes. Leg een stukje bakpapier op een snijplank. Dip de schijfjes banaan in de chocolade. Leg ze met de nog niet door chocolade bedekte kant op het bakpapier. Wanneer alle stukjes aan één kant voorzien zijn van chocolade leg de plank met bananenschijfjes 10 minuten in de vriezer. Dip vervolgens de andere kant van de bananenschijfjes in de chocolade. Wanneer je een wat bredere kom/pan gebruikt om je chocolade te smelten kan het zijn dat je wat meer chocolade nodig hebt.

Laat de schijfjes banaan nog minimaal 30 minuten in de vriezer liggen en dan… Oufti!

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.