Proteïne ijs van banaan en frambozen Nagerecht / Recepten

Les één; gooi overrijpe bananen nooit weg! Je kunt er nog zoveel lekkere dingen van maken. Denk aan een heerlijk bananenbrood als tussendoortje. Heb je geen tijd om direct de keuken in te gaan om te bakken, geen probleem. Snijd de banaan in stukken en vries dit in voordat de bananen echt vanzelf van de fruit schaal af lopen. Zo kun je op een later moment genieten van wat banaan in je smoothie of van zelf gemaakt ijs van banaan.

Proteïne ijs van banaan en frambozen, de traktatie na je work out

Dit ijs van banaan en frambozen is zoals de meeste van mijn recepten eenvoudig en super snel te maken. Het recept bevat weinig ingrediënten en is een veel verantwoordere keuze dan roomijs. Door een schepje proteïne poeder aan dit recept toe te voegen bevat het ijs ook de eiwitten die je spieren wel kunnen gebruiken als je op deze dag een work out op de planning hebt staan. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor je spieren en zijn dus nodig om de door een training aangebrachte schade te herstellen. Zo maak je van ijs eten een noodzakelijk kwaad, ik kan me vervelendere dingen voorstellen.

 

Met dit recept zet je twee porties ijs op tafel.

Ingrediënten

  • 1½ – 2 diepgevroren bananen in plakjes
  • 1 handje diepgevroren frambozen
  • 100 ml melk
  • 15 gram proteïne poeder
  1. Kies een smaak proteïne poeder dit past bij de ingrediënten. Een fruit- of vanillesmaak, zodat je een goede smaak combinatie en een mooi kleurtje krijgt. Ik gebruikte voor dit recept een proteïne poeder met rood fruit smaak.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer.
  3. Verdeel het ijs over twee schaaltjes. Voeg eventueel nog een topping van nootjes en kokosrasp toe.

 

Op zoek naar meer eiwitrijke snacks? Probeer de citroencake met kwark en pecannoten.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Proteine ijs van banaan en frambozen


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.