Pompoensoep met zoete aardappel en amandelmelk Recepten / Soep

Eigenlijk ben ik niet zo’n enorme soepfan, maar voor lekkere zelfgemaakte soep maak ik een uitzondering. Deze pompoensoep met zoete aardappel en amandelmelk is de perfecte combinatie van een beetje zoet en pittig.

Pompoensoep met zoete aardappel voor een zoet tintje

Zelf soep maken is zo eenvoudig dat het eigenlijk zonde is om er zakjes en pakjes voor te gebruiken. Ik maak wel gebruik van bouillonblokjes, zelf bouillon trekken vind ik te veel gedoe en vooral te lang wachten. Door zoete aardappel te gebruiken wordt de soep net wat zoeter. Dat zoete is waarom we een bepaalde soep vaak heel lekker vinden. Kant-en-klare soepen bevatten vaak veel suiker. De amandelmelk in dit recept vervangt de room die vaak aan pompoensoep wordt toegevoegd. Deze pompoensoep met zoete aardappel en amandelmelk bevat dus vooral veel groente.

Met dit gerecht maak je ruim een liter soep, is dat wat te veel? Halveer het recept of nog beter vries wat porties in voor als je een keer geen tijd of zin hebt om te koken.

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 200-250 gram zoete aardappel
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 300 ml amandelmelk
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespuntje sambal
  • Zwarte peper
  1. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Snijd de pompoen in grove stukken.
  2. Schil de zoete aardappel en maak de ui schoon, snijd beide daarna in grove stukken.
  3. Doe de pompoen, de zoete aardappel, ui en knoflook en sambal in een grote pan. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe.
  4. Prik regelmatig in de pompoen- en aardappelstukjes om te checken of de groente al gaar is. Zodra de stukjes zacht zijn is je soep bijna klaar.
  5. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg tot slot de amandelmelk toe en breng op smaak met zwarte peper.

Tip: Voeg eventueel bij het serveren nog wat amandelmelk toe zodat het er extra fancy uit ziet.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

 

Een voorraadje soep aanleggen in de vriezer? Maak ook deze rode paprikasoep.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Pompoensoep met zoete aardappel en amandelmelk


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.