Pittige maaltijdsalade met chorizo

Pittige maaltijdsalade met chorizo

Gedurende de zomer eten we regelmatig een maaltijdsalade. Voor een dagje is een vegetarische maaltijd prima, maar wanneer ik dat te vaak doe maak ik geen vrienden. Daarom maakte ik een pittige salade met gebakken chorizo voor twee personen.

Ingrediënten
Salade
[list-ul type=”check”][li-row]100 gram chorizo[/li-row][li-row]volkorenpasta[/li-row][li-row]⅓ courgette[/li-row][li-row]1 paprika[/li-row][li-row]1 zakje jonge bladsla[/li-row][li-row]zwarte olijven[/li-row][/list-ul]

Dressing
[list-ul type=”check”][li-row]Balsamico azijn[/li-row][li-row]Extra vierge olijfolie[/li-row][li-row]Agavesiroop[/li-row][li-row]Peper & zout[/li-row][/list-ul]

Kook de pasta beetgaar. Spoel de pasta af met koud water na het afgieten. Ik meet de ongekookte pasta af met een koffiekopje. We hebben dan genoeg voor twee personen, maar zijn geen enorme eters. Wel een grote eter? Voeg  extra groente toe in plaats van extra pasta.

Snijd de courgette in stukjes en bak ze kort met een beetje olie, peper en tijm. Laat de stukjes courgette afkoelen. Snijd de chorizo in stukjes en bak dit in een pan zonder olie of vet terwijl je pasta op het vuur staat. Snijd in tussentijd de paprika en olijven in kleine stukjes. Ik gebruikte een halve rode en een halve gele paprika voor wat meer kleur. Door de chorizo te bakken wordt de smaak lekkerder, daarnaast bak je er een groot deel van het vet uit. Bak de chorizo en de courgette dus niet gelijktijdig in dezelfde pan.

Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar doe het een beetje op gevoel, begin met niet te veel azijn. Voeg evt wat water toe aan de dressing. Ik gebruikte bij deze salade heel weinig dressing, omdat de salade al erg smaakvol is door de chorizo.

Verdeel alle ingrediënten over twee borden en besprenkel met een beetje dressing.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Pittige salade met pasta en chorizo
Lees ook:

maaltijdsalade met gegrilde paprika en kip

 

 

Maaltijdsalade met gegrilde paprika

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu