Gezonde kwarktaartjes: perzik-nectarine kwark bites Ontbijt / Recepten / Zoete koek

Na allerlei mini ‘no bake’ taartjes, ontbijttaarten en vezelrijke kwarktaarten op mijn timeline voorbij te hebben zien komen wilde ik wel eens een eigen recept ontwikkelen. Een variant waarbij je geen oven nodig hebt, dus lekker makkelijk. Deze kwark bites zijn heerlijk bij de koffie, maar ook heel geschikt als ontbijttaartje.

Kwark bites, zijn eigenlijk gewoon mini taartjes

Kwarktaart klinkt als een best gezonde keuze, echter worden de varianten uit een pak gemaakt met een poedertje waar super veel suiker in zit. Daarnaast wordt er ook nog een potje slagroom aan toegevoegd. Dat het gezond klinkt is dus pure misleiding. Natuurlijk wilde ik zelf wel een beetje een gezonde variant maken. Deze kwarktaartjes bevat geen extra toegevoegde suiker of room. De bodem is van havermout, dadels en cashewnoten, daardoor ook een stuk verantwoorder dan een bodem van koekkruimels en ook prima te eten als ontbijt.

Ingrediënten

  • 500 gram magere perzik kwark
  • 2 nectarines
  • 12 gedroogde dadels
  • 40 gram havermout
  • 25 gram cashewnoten
  • 7 blaadjes gelatine
  1. Zet voordat je dit recept gaat maken de kwark buiten de koelkast, dan is het temperatuurverschil met de gelatine niet zo groot op het moment van mengen.
  2. Leg de velletjes gelatine in koud water.
  3. Doe de dadels, cashewnoten en havermout in de keukenmachine. Mix tot de structuur begint te veranderen en er een deeg ontstaat.
  4. Neem een browniebakblik en bedek dat met een vel bakpapier. Maak een bodem van het deeg door dit plat te drukken op de bodem van het bakblik. Plakt het deeg erg? Spoel een lepel af met koud water en druk het deeg plat met de bolle kant van de lepel.
  5. Zet de bodem van de kwark bites in de koelkast.
  6. Knijp de velletjes gelatine uit en verwarm ze met drie eetlepels water, zorg dat de gelatine niet gaat koken.
  7. Snijd één nectarine in kleine stukjes en doe deze met de kwark in een beslagkom.
  8. Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de gelatine door de kwark met een garde.
  9. Schep de kwark op de bodem en zet het bakblik minimaal twee uur in de koelkast.

Snijd mooie vierkante kwark bites en beleg met plakjes nectarine.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

 

Ook dol op kwarktaart? Deze kokoskwarktaart met mokkaboontjes en brownie bodem moet je proberen!

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

nectarine kwark bites


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.