Penne pesto met kip en zongedroogde tomaat Diner / Recepten

Als ik het even niet meer weet en haast heb wordt het pasta met pesto. Dat staat dus regelmatig op tafel, ik probeer wel te variëren met het recept. Na de variant met tonijn nu een recept voor penne pesto met kip en zongedroogde tomaat.

Penne pesto met kip eenvoudig, maar met een fancy uitstraling

Voor mijn pasta gerechten gebruik ik altijd een volkoren variant, omdat deze meer vezels bevat dan de witte pasta’s. Dit zorgt voor een langer verzadigd gevoel en voor een goede werking van je darmen. Ik heb aan deze penne pesto blokjes kip toegevoegd om de maaltijd van wat eiwitten te voorzien. Tegenwoordig zijn er hele smaakvolle vleesvervangers. Je zou in dit recept natuurlijk ook vegetarische kip stukjes toe kunnen voegen. Het is een snelle eenvoudige maaltijd, maar door te kiezen voor een mooi bord en kleurrijke topping ziet het er zo niet uit. Door de penne pesto met kip te serveren met verse rucola en Italiaanse kaas flakes scoort de uitstraling van dit recept direct een heel stuk hoger.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren penne
  • 250 gram kipfilet
  • 150 gram cherry tomaten
  • 1 gele paprika
  • ½ bakje champignons
  • 1 rode ui
  • ½ bakje zongedroogde tomaten (versafdeling)
  • 1 el pesto rosso
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • Peper & zout
  • Italian flakes (kaas)
  • Rucola

Kook de penne en snijd in tussentijd de kip en de groente in stukjes en pers de knoflook. Halveer de zongedroogde tomaatjes. Bak de blokjes kip en voeg de groente, knoflook en zongedroogde tomaten toe zodra de kip bijna gaar is. Bak het geheel nog even door. Giet de penne af en voeg deze toe aan de kip met groente. Schep de pesto en de sambal door het gerecht en breng op smaak met peper en zout. Garneer het gerecht met rucola en Italian flakes.
Eet smakelijk!

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Pasta pesto met kip en zongedroogde tomaat


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] Liever een recept met vlees? Probeer dan deze penne pesto met kip en zongedroogde tomaat. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.