Peer met noten crumble en Griekse yoghurt Nagerecht / Recepten

Deze peer met noten crumble en Griekse yoghurt is een geweldig dessert als je iets wilt maken wat feestelijk is, maar je het toch een beetje gezond wilt houden. Daarnaast vind ik desserts met warm fruit echt heerlijk op koude dagen.

Peer met noten crumble, een geniale combinatie

De peer is zacht, de crumble heeft een lekkere krokante bite. De peer en de crumble zijn zoet, de Griekse yoghurt een klein beetje zuur. Dat maakt deze combinatie echt geniaal, al zeg ik het zelf. In dit recept heb ik een Doyenné du Comice peer gebruikt, deze peer is groot en bol, waardoor je de peer goed kunt vullen met crumble. De peer is na het garen in de oven nog steeds lekker stevig.

Met dit recept maak je warme peer met noten crumble voor twee personen.

Ingrediënten

  • 1 Doyenné du Comice peer
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram havermout
  • 20 gram volkoren tarwemeel
  • 20 gram gehakte hazelnoten
  • 15 gram kokosolie
  • 2 tl honing
  • 1 tl koekkruiden

Bereiding

  1. Schil de peer met een dunschiller. Snijd de peer daarna doormidden en verwijder het klokhuis met een mesje.
  2. Smelt de kokosolie in de magnetron. Roer er daarna de havermout, het volkoren tarwemeel, gehakte hazelnoten koekkruiden en honing doorheen.
  3. Leg de halve peren in een ovenschaal, schep er vervolgens de crumble in. Voeg eventueel nog een klein beetje extra honing toe als zoete desserts je favoriet zijn.
  4. Zet de peren met de crumble 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  5. Laat de peer ongeveer minimaal 5 minuten afkoelen nadat je de schaal uit de oven hebt gehaald.
  6. Leg de halve peren op twee bordjes bordjes, schep de Griekse yoghurt er op. Strooi de crumble die nog in je ovenschaal is achtergebleven over de Griekse yoghurt.

Eet smakelijk!

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Op zoek naar meer winterse nagerechten? Check deze appel-kaneel kwark met speculaas.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Warme peer met noten crumble en Griekse yoghurt


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.