Paasmuffins met cannellini bonen

Paasmuffins met cannellini bonen

Deze feestelijke paasmuffins met cannellini bonen zijn een stuk verantwoorder dan ze eruit zien. Deze feestelijke muffins bevatten namelijk prima voedingswaarden, omdat er peulvruchten zijn toegevoegd aan het beslag. Je kunt ze natuurlijk ook prima serveren bij de paasbrunch.

Bakken met cannellini bonen

Elke keer als ik een blik peulvruchten openmaak vraag ik me steeds weer af of dit wel zo’n goed idee is. Toch blijkt het keer op keer wel zo te zijn. Zo maakte ik al eens eerder erg lekkere eiwitrijke lemon blondies met cranberries. Cannellini bonen hebben een beetje een nootachtige smaak en zijn daarom prima te combineren met zoete ingrediënten. Het grootste voordeel van bakken met peulvruchten is dat je baksel op eenvoudige wijze wat betere voedingswaarden krijgt, omdat peulvruchten vezels en eiwitten bevatten. De frisse topping met lemon curd maakt deze zoete muffin helemaal af.

Ingrediënten

Voor de muffins

  • 1 blik (310 gram) cannellini bonen
  • 2 eieren
  • 75 gram volkorenmeel
  • 50 gram dadels
  • 50 gram gehakte amandelen
  • 25 gram kokosolie/roomboter
  • 25 gram suiker
  • 2 el limoensap
  • 1 el citroen aroma
  • snufje kaneel

Voor de topping

  • 75 gram naturel roomkaas light
  • 25 gram lemon curd
  • 3 paaseitjes met praline vulling

Bereiding

  1. Spoel de cannellini bonen af en laat ze goed uitlekken.
  2. Doe de cannellini bonen, eieren, dadels en kokosolie of roomboter in een beslagkom en pureer dit met de staafmixer.
  3. Roer vervolgens ook het volkorenmeel, de suiker, het limoensap, het citroenaroma en het snufje kaneel door het beslag. Doe gaat handig met een houten lepel.
  4. Voeg daarna ook de gehakte amandelen toe en zeer je bakpoeder over het beslag. Roer het geheel nogmaals goed door.
  5. Schep het beslag in muffinvormpjes. Ik gebruikte silicone vormpjes waardoor het niet nodig is ze in te vetten.
  6. Zet de muffins 20-25 minuten in een op 180ºC graden voorverwarmde oven.
  7. Bereid als de muffins de oven in gaan alvast je topping. Doe de schep lemon curd in een schaaltje en zet dat ongeveer 30 seconde in de magnetron, tot het helemaal gesmolten is
  8. Roer de roomkaas door de lemon curd en zet de topping terug in de koelkast om op te stijven.
  9. Verdeel de topping over de muffins als ze echt helemaal afgekoeld zijn en de topping goed is afgekoeld in de koelkast.
  10. Halveer tot slot de paaseitjes met een scherp keukenmes en druk ze zachtjes op de topping.

Tip: gebruik paaseitjes met een zachte vulling (en zonder nootje in het midden), om ze goed door te kunnen snijden.

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Paasmuffins met cannellini bonen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu