Ovenschotel met courgette, tomaat en zoete aardappel

Ovenschotel met courgette, tomaat en zoete aardappel

Na de ovenschotel met broccoli en zoete aardappel die ik maakte voor de website Vriendinnenonline.nl was ik verkocht. Er kwam dus al snel een tweede ovenschotel met zoete aardappel, maar dan natuurlijk net anders. Hierbij het recept voor twee personen.

Ingrediënten
[list-ul type=”check”][li-row]1 grote zoete aardappel[/li-row][li-row]300 gram tomaten[/li-row][li-row]250 gram courgette[/li-row][li-row]½ bakje Boursin Cuisine[/li-row][li-row]Olijfolie[/li-row][li-row]Gedroogde tijm[/li-row][li-row]Zwarte peper[/li-row][/list-ul]

Schil de aardappel en snijd er plakken van. Snijd ook de courgette en de tomaten in plakjes. Bedek de ovenschaal met een laag plakjes aardappel, smeer vervolgens wat Boursin Cuisine over de aardappels. Dek af met een laag courgette, met weer een beetje Boursin Cuisine op de plakken. Wissel af met aardappel en courgette tot alle plakken op zijn. Dek tot slot af met een laag tomaten, besprekel deze met wat olijfolie en doe er wat zwarte peper en tijm overheen. Zet de schaal 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Als de plakken aardappel gaar zijn is de ovenschotel klaar en is het tijd om aan te vallen!

Tip: Wil je toch graag vlees toevoegen? Voeg na de lagen aardappels en courgette een laag met plakjes gerookte kipfilet toe.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Ovenschotel met courgette, tomaat en zoete aardappel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.