Aubergine met kip en pesto-yoghurtsaus uit de oven

Aubergine met kip en pesto-yoghurtsaus uit de oven

Steel de show met deze smaakvolle ovenschotel met pesto-yoghurtsaus en heel veel groente. Gerechten met aubergine kunnen heel erg lekker zijn, echter kunnen ze ook vreselijk mislukken. Bij verkeerde bereiding krijgt de aubergine de structuur van piepschuim.  Mijn trucje om de plakken aubergine perfect gaar te krijgen is heel eenvoudig. Door de plakken aubergine met zout te bestrooien en even te laten liggen. Het zout onttrekt een deel van het vocht van de aubergines waardoor ze niet taai worden en sneller gaar zijn.

Pesto-yoghurtsaus een goed alternatief voor crème fraîche

Wanneer je een paar flinke lepels pesto toevoegt aan een recept voeg je zonder dat je het door hebt ook snel heel veel calorieën toe. Zo ook met crème fraîche. Een goede manier om je ovenschotel wel van een smaakvolle romige saus te voorzien is door niet te veel pesto te gebruiken en de crème fraîche te vervangen door Griekse yoghurt. Ik gebruik wel een volvette variant, omdat de saus anders erg waterig en minder romig is.

Met dit recept zet je een ovenschotel voor twee personen op tafel. Een gast meer aan tafel? Voeg wat extra kip en nog een halve paprika toe.

Ingrediënten

  • 150 ml Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 kipfilet
  • 1 aubergine
  • ½ rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 el rode pesto
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl gedroogde tijm
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Vloeibare boter

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi beide kanten royaal met zout, laat de plakken een kwartiertje in een vergiet uitlekken.
  2. Dep de plakken goed droog met keukenpapier, zo verwijder je ook weer een groot deel van het zout. Voeg aan de rest van het recept geen zout meer toe.
  3. Bak de plakken aubergine in wat vloeibare boter een minuutje aan iedere kant in een grillpan.
  4. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en verdeel ze over de bodem van je ovenschaal.
  5. Maak de pesto-yoghurtsaus door de Griekse yoghurt met de pesto, geperste knoflook, 2 tl tijm en wat zwarte peper te mengen.
  6. Doe de helft van de pest0-yoghurtsaus over de kipfilet. Voeg vervolgens de stukjes paprika toe, leg daarop de plakken aubergine, de overige yoghurtsaus en tot slot de tomaten in partjes en de rode ui in (halve) ringen. Bestrooi met nog wat tijm.
  7. Zet de schaal 25-30 minuten in een op 180˚C voorverwarmde oven.

 

Tip: serveer met wat zoete aardappelfrietjes.

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

Ovenschotel met kip, aubergine en pesto-yoghurtsaus

Deze post heeft 6 reacties

  1. Hoi Hanneke, je gerechten zijn super! Even een vraagje ofer dit gerecht, zou je ook een andere groente i.p.v. aubergine kunnen nemen? Dit is een van de weinige groenten die ik niet lekker vind.

    1. Hi Lieke,

      Courgette is ongetwijfeld ook lekker als je daar wel van houd. Of wat extra paprika en plakjes tomaat? Ben benieuwd wat het gaat worden!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×

Winkelmand