Monchoutaart met Tony’s karamel zeezout Recepten / Zoete koek

Monchoutaart is iets nog op deze site met veelal redelijk verantwoorde recepten ontbrak. Waar Hanneke altijd lekker bezig is met gezond eten, sporten en het coachen van anderen. Is haar bloedeigen zusje, ik dus, voortdurend bezig met het voeden van haar foodbaby, het checken van de nieuwe aanbieding in de McDonald’s adventskalender en het testen van alle smaken Tony’s Chocolonely.

Monchoutaart met mijn favoriete chocolade

Mijn favoriet is nog altijd karamel zeezout. Daarom bracht ik het beste van twee werelden bij elkaar en maakte een monchoutaart met Tony’s karamel zeezout.

Om deze ‘Dikmaker bij Dianne’ te kunnen introduceren maakte ik van de keuken een mega bende en schoot wat vet hippe foto’s zoals een wannabe foodblogger dat betaamt.

Ingrediënten

  • 1 reep Tony’s Chocolonely karamel zeezout
  • 300 ml slagroom
  • 400 gr MonChou
  • 50 gram pure chocolade
  • 3 blaadjes gelatine
  • 10 blokjes Lonka Fudge Karamel Zeezout
  • Bakje framozen
  • Bakje blauwe bessen
  • 100 gram roomboter
  • 250 gram Bastogne koeken
  1. Smelt de roomboter in een pannetje. Verkruimel de pak Bastogne koeken en vermeng de kruimels met de boter. Bedek hiermee de bodem van de bakvorm en druk dit aan met een kaasschaaf. Wat? Ja, met een kaasschaaf kun je de bodem beter platdrukken kwam ik achter.  Zet vervolgens de bakvorm in de koelkast.
  2. Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Breek de reep Tony’s in kleine stukjes en bewaar het logo voor later. Smelt het overige deel van de reep samen met de pure chocolade au bain-marie. (Ik gooi er even een toffe term in, zodat het lijkt alsof ik net zo’n keukenprinses ben als Hanneke).
  3. Klop ondertussen de slagroom net niet helemaal stijf in een beslagkom. Voeg de MonChou toe en meng dit tot een gladde massa.
  4. Haal de gelatine uit het water en roer dit door aan de gesmolten chocolade. Voeg de chocolade toe aan het slagroom-MonChou mengsel. Blijven roeren tot er een lichtbruine heerlijkheid tevoorschijn komt.
  5. Verdeel de lichtbruine massa over de koekjesbodem, zet de taart in de koelkast en wacht minimaal drie lange uren tot deze is opgestijfd.
  6. Versier de taart met fudge karamel zeezout, het overgebleven Tony’s logo, frambozen en blauwe bessen. En smullen maar! Nomnomnom.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healthbyhanneke

 

Op zoek naar meer zoete inspiratie? De carrotcake met pecannoten en lemon curd topping moet je proberen!

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Monchoutaart met Tony's karamel zeezout


Dianne Lukkenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.