Appelroosjes, mini taartjes met haver volkoren bodem Recepten / Zoete koek

Al tijden zag ik van die leuke appelroosjes voorbij komen. Al deze taartjes in de vorm van roosjes zien er zo leuk (en lekker) uit, dit wilde ik natuurlijk zelf ook eens proberen. Ik kon me niet bedenken hoe ik zoiets zou moeten maken zonder dat de appels breken.

Appelroosjes, hoe kun je appels buigen zonder dat ze breken?

Hoe kun je een roos maken van appels zonder dat de appel plakjes breken? Iedere keer als ik weer zo’n leuk taartje zag dacht ik dat, maar nooit heb ik verder gezocht. Toen ik zelf aan de slag wilde gaan vroeg ik Youtube om raad. Kokend water over dun gesneden plakjes appel heen gieten blijkt het geheim te zijn. Ik besloot een recept voor zes mini appeltaartjes te maken, zodat je niet nog dagen ‘verplicht’ taart eet

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 75 gram volkoren tarwemeel
  • 50 gram havermout
  • 20 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el citroensap
  • 1 tl kaneel
  1. Was de appels (laat de schil er omheen), snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd er zo dun mogelijke plakjes van. Neem er dus even de tijd voor anders lukt het niet er mooie roosjes van te maken.
  2. Doe de appelplakjes in een schaal met drie eetlepels citroensap en giet er kokend water overheen tot de plakjes onder water staan. Laat de appel ongeveer drie minuten in het water staan, als de plakjes een beetje beginnen te verkleuren en zacht worden kun je ze afgieten.
  3. Laat de plakjes appel uitlekken op een droge theedoek.
  4. Doe het meel, havermout, boter (gesmolten), kaneel en vanillesuiker in een beslagkom. Kneed dit tot een mooi deeg, verdeel het vervolgens in zes bolletjes.
  5. Neem een muffin bakblik en vet dit in met een beetje boter of baking spray.
  6. Leg in ieder vormpje een bolletje deeg en druk dit plat tot je een mooi taartschelpje krijgt.
  7. Vul de vormpjes met plakjes appel. Begin aan de buitenkant en werk naar binnen, de plakjes moeten steeds een beetje overlappen.
  8. Bak de appeltaartjes 20-25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Op zoek naar een super snelle appeltaart? Dan is de appeltaart met tahin, cranberries en pecannoten wat voor jou.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Appelroosjes, mini appeltaartjes met volkoren haver bodem


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Dat ziet er altijd zo mooi uit he! Ze zijn goed gelukt, lekker hoor!

  2. Awesome post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.