Mango kwarktaart met volkoren biscuit bodem

Mango kwarktaart met volkoren biscuit bodem

Veel makkelijker en sneller gaat het niet lukken om een taart te maken. Oké, de tijd van het opstijven in de koelkast even niet meegerekend. Ik vind het een heel fijn recept. Het is lekker en je hoeft geen bergen boodschappen in huis te halen als je deze mango kwarktaart wilt gaan maken.

Verwarm de kwark zodat je mango kwarktaart nooit mislukt

Ik vind gelatine een beetje een lastig product. Als je het oplost zoals op de verpakking aangegeven kan het zomaar mis gaan op het moment dat je de verwarmde gelatine toevoegt aan de nog redelijk koude kwark. Ik verwarm de kwark mee op laag vuur, zodat de gelatine langzaam kan oplossen in de kwark en je een perfect gladde taart structuur krijgt. Het enige wat op deze manier kan mislukken is dat je te veel gelatine gebruikt, maar dat heb ik al een keer voor je geprobeerd. Wanneer jij je aan de verhoudingen van dit recept houdt komt het helemaal goed met deze mango kwarktaart.

Met dit recept maak je ongeveer 10 puntjes mango kwarktaart. Ik heb voor dit recept een springvorm met een diameter van 22 cm gebruikt.

Ingrediënten

  • 900 gram vanille kwark
  • 150 gram mango blokjes (diepvries)
  • 150 gram volkoren biscuitjes
  • 50 gram lemon curd
  • 50 gram roomboter/kokosolie
  • 6 blaadjes gelatine

Bereiding

  1. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Heb je geen keukenmachine? Leg de koekjes dan met een paar tegelijkertijd op een grote snijplank en rol er met een deegroller overheen.
  2. Smelt de roomboter of de kokosolie in een pannetje. Roer vervolgens de kruimels er doorheen.
  3. Stort de kruimels in een springvorm en druk de taartbodem aan met de bolle kant van een lepel. Zet de volkoren biscuit bodem in de koelkast.
  4. Leg gelatine vellen 5 minuten in koud water.
  5. Zorg dat de mango blokjes klein gesneden zijn. Leg 50 gram apart voor de garnering van de taart.
  6. Doe de lemon curd in een pannetje en verwarm het op laag vuur.
  7. Voeg zodra je merkt dat de lemon curd wat vloeibaarder wordt ook de vanillekwark, de mangoblokjes en de gelatine vellen toe. Verwarm de kwark op laagvuur, blijf tijdens het verarmen roeren tot de gelatine volledig is opgelost. Dit kan even duren, zorg ervoor dat de kwark niet gaat pruttelen.
  8. Giet het kwark-mango mengsel op de taartbodem. Laat de taart daarna een paar uur opstijven in de koelkast.
  9. Garneer de taart voor het aansnijden met de laatste mango blokjes.

 

Iets meer werk, maar ook zeker de moeite waard: carrotcake met pecannoten en lemon curd.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Mango kwarktaart met vanillekwark en volkoren biscuit bodem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu