Maaltijdsalade met gegrilde paprika en kip Diner / Recepten / Salade

Inspiratie nodig voor een maaltijd op een zonnige dag!? Vandaag is één van de eerste echte warme dagen van het jaar, dus heb je vast geen zin om lang in de keuken te staan en een warme maaltijd te bereiden. Zie hier de oplossing: Een frisse maaltijd salade met gegrilde paprika en kip voor twee personen!

Ingrediënten

  • 2 Paprika’s
  • 1 Kipfilet
  • 1 Kopje volkoren pasta
  • Komkommer
  • Veldsla
  • 8 Pecannoten
  • Italiaanse kruiden
  • Paprikapoeder

Was de paprika en smeer ze in (met een kwastje) met olijfolie. Leg de hele paprika’s in een ovenschaal en grill ze 20 minuten. Draai de paprika’s af en toe tijdens het grillen. Kook de pasta in tussentijd. Voeg na het afgieten van de pasta een scheutje olijfolie toe. Verdeel de pasta over twee diepe borden en laat het afkoelen. Snijd de kip in kleine blokjes. Bak de kip met wat Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Laat het moment wanneer de kip bakt afhangen van of je het warm of koud wilt serveren.

Bedek de pasta met veldsla en gesneden komkommer. Wij namen voor twee personen een derde komkommer en bijna een heel zakje veldsla. Zorg dat je een goed gevuld bord hebt en het ook werkelijk een maaltijd is.

Haal de paprika’s uit de oven. De zaadlijsten kwamen bij mij in zijn geheel uit de paprika toen ik aan het steeltje trok. Het velletje van de paprika is tijdens het grillen los geraakt en op sommige plaatsen wat zwart geworden, verwijder het velletje. Snijd de paprika in vier stukken en verdeel hem over de borden.
Voeg tot slot de blokjes kip en verkruimelde pecannoten toe.

Ik maakte er een dressing bij van azijn, water, olijfolie, zout, peper, honing en Italiaanse kruiden. De verhouding? Vertrouw op je gevoel en proef even tussendoor.

Smakelijk en geniet van de avondzon!

Tip: Ook te serveren als side salad bij de barbecue wanneer je de pasta weg laat.

maaltijdsalade met gegrilde paprika en kip


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.