Maaltijdsalade met gegrilde paprika en kip Diner / Recepten / Salade

Een warme dag nodigt niet echt uit om lang in de keuken te staan. Zie hier de oplossing: Een frisse maaltijdsalade met gegrilde paprika en kip voor twee personen!

Maaltijdsalade met gegrilde paprika

Door de paprika’s te grillen wordt de smaak van de paprika veel voller. Zodra de paprika goed gaar is kun je het velletje, wat waarschijnlijk inmiddels wat zwartgeblakerd is eenvoudig verwijderen. Heb je de barbecue aan staan, dan kun je de paprika’s hier ook opleggen om te grillen. Liever een side salad in plaats van een maaltijd salade met gegrilde paprika. Serveer de salade zonder pasta.

Ingrediënten

Maaltijdsalade

  • 2 paprika’s
  • 1 kipfilet
  • 1 kopje volkoren pasta
  • ⅓ komkommer
  • 1 zakje veldsla
  • 8 pecannoten
  • Italiaanse kruiden
  • Paprikapoeder

Dressing

  • Azijn
  • Water
  • Olijfolie
  • Honing
  • Italiaanse kruiden
  • Zout & peper
  1. Was de paprika en smeer ze in (met een kwastje) met olijfolie. Leg de hele paprika’s in een ovenschaal en grill ze 20 minuten in de oven. Draai de paprika’s af en toe tijdens het grillen.
  2. Kook de pasta terwijl de paprika’s in de oven staan. Voeg na het afgieten van de pasta een scheutje olijfolie toe, zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
  3. Verdeel de pasta over twee diepe borden en laat het afkoelen.
  4. Snijd de kip in kleine blokjes, bak de kip vervolgens met wat Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Wil je de kip warm serveren, bak de stukjes kip dan als de rest van je salade al klaar staat.
  5. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je de zaadlijsten gaat verwijderen. De zaadlijsten kwamen bij mij in zijn geheel uit de paprika toen ik aan het steeltje trok. Het velletje van de paprika is tijdens het grillen los geraakt en op sommige plaatsen wat zwart geworden, verwijder het velletje. Snijd de paprika in vier stukken en verdeel hem over de borden.
  6. Voeg tot slot de blokjes kip en verkruimelde pecannoten toe aan de maaltijdsalade met gegrilde paprika.
  7. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar. De verhouding? Vertrouw op je gevoel en proef even tussendoor.

Eet smakelijk!

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healthbyhanneke

Probeer ook de maaltijdsalade met tonijn, pasta en pesto.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

maaltijdsalade met gegrilde paprika en kip


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.