Lunch bowl met avocado, mango en cottage cheese

Lunch bowl met avocado, mango en cottage cheese

Deze lunch bowl is super makkelijk te maken en net weer eens wat anders dan een gewone salade. Met deze lunch scoor je meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid groente op een dag. Deze lunch bevat een goede balans van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten en is nog een lekker ook. Kortom dit moet je proberen!

Lunch bowl to go

Ineens zijn poké bowls helemaal hip. Ik ben niet zo’n enorme vis liefhebber en probeer wat minder vis en vlees te eten. Dat is dan ook de reden dat ik dit bij de lunch zeker wil laten staan. Ik heb cottage cheese toegevoegd aan deze bowl om toch een portie eiwitten toe te voegen aan dit lunch gerecht. Deze lunchbowl is te lekker wanneer de noodles nog lauwwarm zijn, maar ook koud zijn ze heerlijk omdat ze de smaak van de ketjap op hebben genomen. Deze lunch bowl is dus ook to go een aanrader. Neem je deze lunchbowl mee sprenkel dan wel wat limoensap over de blokjes avocado, dan worden ze niet bruin.

Met dit recept maak je een lunch bowl met avocado, mango en cottage cheese voor één persoon.

Ingrediënten

  • 100 gram komkommer
  • 75 gram mango (diepvries)
  • 50 gram cottage cheese
  • 1/2 avocado
  • 40 gram volkoren noodles
  • 15 cashewnoten
  • 1 el ketjap

Bereiding

  1. Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd in tussentijd de komkommer en avocado in stukjes.
  3. Giet de noodles af en zet ze nog een halve minuut terug op de pan met een eetlepel ketjap.
  4. Schep de noodles in een diep bord. Voeg vervolgens de komkommer, avocado, mango en cottage cheese toe.
  5. Strooi de cashewnootjes over je lunch bowl.

Tip: doe een beetje zwarte peper over de groente voor iets meer pit.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Lunch bowl met avocado, mango en cottage cheese

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu