Lemon cheesecake in een glaasje

Lemon cheesecake in een glaasje

Voor kerst willen we dat onze maaltijd er net extra fancy uit ziet. We gaan driftig op zoek naar allerlei te moeilijke recepten. Ik vind het juist de grootste kunst iets te maken wat lekker is, er leuk uitziet, maar vooral ook heel erg eenvoudig is. Dat is dan ook de reden dat ik deze lemon cheesecake uit een glaasje met jullie wil delen.

Voorkom kerststress

Kerst draait niet om dingen zo uitbundig mogelijk te doen, het draait om gezellig samen zijn. Even een reminder, want dat lijken we nog al eens te vergeten. Maak als kerstdiner dan ook geen moeilijke recepten, waarvan je stress gaat hebben of je dit wel kan en of je er wel genoeg tijd voor hebt. Met klassiekers die het altijd goed doen is ook helemaal niks mis mee. Zeker niet wanneer je dit nog vooraf kunt bereiden ook. Dat is dan ook de reden dat op mijn kerstmenu altijd stoofperen staan. Ook dit nagerecht is prima voor te bereiden, dat geeft jezelf wat extra lucht op het moment dat het huis al vol gasten zit. De gouden tip: ga in plaats van voor moeilijke recepten voor mooie servetten, schalen, takjes verse kruiden en dat soort dingen dat maakt al de helft van de beleving van de maaltijd.

Cheesecake uit een glaasje kan niet mislukken

Als je zelf een nieuw cheesecake recept bedenkt en daar geen gelatine bij gebruikt kun je wel eens teleurgesteld worden. Grote kans dat je cheesecake niet stevig genoeg is. Gebruik je wel gelatine, dan moet je ook weten wat je doet. Voor je het weet heb je een taartje kneedgum gemaakt. De oplossing die er zeker niet minder leuk uit ziet, cheesecake in een glaasje.

Dit recept is voor vier personen, je hebt dus ook vier kleine glaasjes nodig.

Ingrediënten

 • 300 gram Griekse yoghurt
 • 150 gram roomkaas light (diepvries)
 • 4 volkoren biscuitjes
 • 50 gram lemon curd
 • 30 gram amandelen
 • 2 el poedersuiker
 • Zilveren bolletjes

Bereiding

 1. Verkruimel de koekjes en verdeel het over de glaasjes.
 2. Hak vervolgens de amandelen en doe het grootste deel bij de koekkruimels in de glaasjes. Hou wat gehakte amandelen apart om je cheesecake mee te decoreren.
 3. Verwarm de lemon curd in een pannetje op laag vuur, tot het wat zachter is geworden.
 4. Doe vervolgens de roomkaas en de Griekse yoghurt in een beslagkom. Roer hier de lemon curd en de poedersuiker doorheen met een garde of mixer.
 5. Verdeel de cheesecake vulling over de glaasjes. Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast, zodat de taartjes wat kunnen opstijven.
 6. Maak je lemon cheesecake in een glaasje helemaal af door het te garneren de overgebleven gehakte amandelen en zilveren sprinkels. Steek er tot slot een leuk kerst prikkertje, dat maakt dit feestelijke dessert helemaal af.

Eet smakelijk!

Nog een goed voor te bereiden kerstdessertje de appel crumble met amandelmeel.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Lemon cheesecake in een glaasje

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.