Lasagnette met tomaat, ham en ricotta Diner / Recepten

Lasagne, ik ben er al mijn hele leven dol op. Lasagnette kon daarom niet mis gaan, want het grote verschil is dat het gemaakt is met kleine lasagnebladen. De ricottasaus maakt dit gerecht helemaal af!

Lasagnette is lasagne voor mensen zonder geduld

Ik kwam lasagnette tegen, dit moest het worden. Lasagne voor mensen met weinig geduld, het is namelijk net iets sneller klaar. Nog een voordeel mijn ronde ovenschaal kon eens uit de kast. Aangezien de dichtstbijzijnde supermarkt geen lasagnette pasta verkoopt bedacht ik een budget oplossing: lasagnebladen breken. Super handig dat dit gerecht ook in iedere vorm ovenschaal past.

Ik bedacht dit recept voor twee personen met relatief weinig ingrediënten, zodat de smaak heel puur blijft.

Ingrediënten

  • 3 lasagnebladen
  • 3 tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 – 6 plakken achterham
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 125 gram ricotta
  • 100 ml melk
  • 30 gram geraspte kaas 30+
  • Peper & zout
  • Vloeibare boter
  1. Snijd de ui in blokjes en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook in een drupje vloeibare boter.
  2. Voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe. Laat de saus even warm worden, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
  3. Snijd in tussentijd de tomaten in plakken.
  4. Voeg ongeveer een vijfde van je ricotta toe aan de saus en roer goed door.
  5. Breek de lasagnebladen in kleine stukjes.
  6. Bedek je ovenschaal met een laagje saus, een plakjes tomaat, ham en weer een laagje saus. Ga door tot de ingrediënten op zijn.
  7. Tot slot bedek je de lasagnette met een laag saus. Doe de melk in een pannetje en voeg de ricotta toe, roer met een garde tot het een glad geheel is. Voeg de geraspte kaas toe en wat peper naar smaak.
  8. Giet de saus over je gerecht.
  9. Gaar de lasagnette in 20-25 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven.
  10. Haal de schaal uit de oven en laat het gerecht nog een paar minuten staan voordat je opschept.

 

Eet smakelijk!

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

 

Probeer ook eens de aubergine met kip en pesto-yoghurt dressing.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Lasagnette met ham, tomaat en ricotta

 

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.