Lasagne

Lasagne

Dit keer geen recept voor één of twee personen maar voor een heel weeshuis (lees: 5 tot 6 personen). Dit is mijn favoriete recept als er mensen komen eten. Naast dat dit recept in de smaak valt kan ik er ook nog ‘stiekem’ een berg groente in verwerken.

In de tijd dat de lasagne in de oven staat heb je voldoende tijd er een salade bij te maken, het huis nog snel op te ruimen, de tafel te dekken en je gasten te ontvangen.

Ingrediënten
[list-ul type=”check”][li-row]400 gram extra mager rundergehakt[/li-row][li-row]1 pakje gezeefde tomaten[/li-row][li-row]1 blikje tomatenblokjes[/li-row][li-row]2 paprika’s[/li-row][li-row]1 bakje champignons[/li-row][li-row]1 courgette[/li-row][li-row]Lasagnebladen[/li-row][li-row]1 prei[/li-row][li-row]1 ui[/li-row][li-row]2 teentjes knoflook[/li-row][li-row]100 ml Blue Band Finesse voor Verrijken[/li-row][li-row]75 gram geraspte kaas[/li-row][li-row]1 boulionblokje[/li-row][li-row]2 el Italiaanse kruiden[/li-row][li-row]Peper & zout[/li-row][li-row]Sambal (optioneel)[/li-row][/list-ul]

Bak het gehakt rul en snijd in tussentijd de groente. Bak de groente even mee met het gehakt. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, de tomatenblokjes, knoflook, het bouillonblokje, Italiaanse kruiden en Finesse voor Verrijken toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en eventueel wat sambal.

Verdeel een laag saus over de bodem van je ovenschaal, dek vervolgens af met een laag lasagnebladen. Ga door tot de saus bijna op is. Zorg dat de bovenste laag lasagnebladen goed bedekt is met saus. Ik had 9 lasagnebladen nodig. Zet je lasagne nog ongeveer 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Voeg na 15 minuten de geraspte kaas toe.

Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Home-made-lasagne

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.