Vanille kwarktaart met granaatappel in een glaasje

Vanille kwarktaart met granaatappel in een glaasje

Taarten en toetjes maken is natuurlijk leuk. Het nadeel (of voordeel) is dat je vaak nog dagen ‘verplicht’ taart eet. Vandaag daarom taart voor twee!

Of voor meer, maar dan moet je het recept vermenigvuldigen en/of de glaasjes verkleinen. Kortom improviseer er op los.

Ingrediënten

  • 250 gram magere vanille kwark
  • 80 gram Philadelphia light
  • 3 haverkoekjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 15-20 gram roomboter

Bereiding

  1. Maal de koekjes in een keukenmachine.
  2. Smelt de boter in een pannetje en roer de koek kruimels er doorheen.
  3. Verdeel de koek kruimels over de glaasjes en druk je taartbodem aan. Plaats de glaasjes even in de koelkast.
  4. Meng de kwark, Philadelphia en de vanillesuiker met een mixer op de laagste stand.
  5. Voeg het kwarktaart mengsel toe aan het glaasje, voeg tot slot de granaatappelpitjes toe en laat je taartje minimaal een uur opstijven in de koelkast.

 

Tip: Serveer dit als dessert tijdens de feestdagen.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

 

glaasje-kwarktaart-vanille-granaatappel-1

Deze post heeft een reactie

  1. Heerlijk, vanille met grantaatappel! En leuk idee om het in zo’n potje te doen.. Ook geen spanning rondom of het wel goed stijf wordt! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×

Winkelmand