Kokoskwarktaart met mokkaboontjes en brownie Recepten / Zoete koek

Een kwarktaartje ter ere van de tweede verjaardag van mijn blog, vandaar een extra feestelijk exemplaar. De bodem van deze kokoskwarktaart gemaakt van zwarte bonen brownie en de vulling van kokoskwark met mokkaboontjes. Daar krijg je trek van toch?

Kokoskwarktaart, omdat kokoskwark mijn lievelings is!

Chocolade gecombineerd met kokos, de perfecte combinatie want Bounty’s zijn toch ook geweldig?! Natuurlijk wel een recept in stijl van de rest van de site, met (redelijk) verantwoorde ingrediënten. Dit doe ik door de bodem te maken van zwarte bonen in plaats van bloem en boter. Daarnaast gebruik ik mijn lievelings magere kwark, de milde kokoskwark van Campina.

Zoals je na twee jaar recepten kunt verwachten. Een eenvoudig recept met niet al te veel ingrediënten.

Ingrediënten

  • 2 bakjes milde kwark kokos (Campina)
  • 65 gram zwarte bonen (1 mini blikje)
  • 50 gram mokkaboontjes + extra voor garnering
  • 5 dadels
  • 1 ei (maat S)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 3 el kokosrasp
  • 2 el hagelslag puur
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • Kokossnippers (optioneel)
  1. Spoel de zwarte bonen af en laat ze goed uitlekken.
  2. Doe de zwarte bonen, de dadels, het ei, cacaopoeder en bakpoeder in de keukenmachine en maal tot er een gladde massa ontstaat. Roer de hagelslag er met een lepel doorheen.
  3. Giet dit beslag in een ingevette spring vorm van (maximaal) 18 cm. Verdeel het beslag over de bodem.
  4. Zet de browniebodem ongeveer 20 minuten in een op 200°C voor verwarmde oven. Laat de bodem na het bakken goed afkoelen.
  5. Doe de kwark in een beslagkom.
  6. Verkruimel de mokkaboontjes met een deegroller en roer dit samen met de kokosrasp door de kwark.
  7. Bereid de gelatine zoals op de verpakking staat aangegeven. Roer de gelatine met een garde door de kwark als deze wat afgekoeld is.
  8. Schep de kwark op de brownie bodem en laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Garneer de taart met mokkaboontjes en kokossnippers.

 

Foto’s: Sam Kuijken Fotografie

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Ook gek op kwark? Deze appel-kaneel kwark met speculaas en pecannoten is ook een aanrader!

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Kokoskwarktaart met mokkaboontjes en browniebodem

 


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] dol op kwarktaart? Deze kokoskwarktaart met mokkaboontjes en brownie bodem moet je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.