Kapsalon met kip en zoete aardappel Diner / Recepten

Zie je mij een ‘echte’ kapsalon eten, dan mag je er zonder twijfel vanuit gaan dat ik dronken ben. Dan nog weet ik zeker dat ik een bakje met iemand deel, de hoeveelheid calorieën die zo’n bak bevat daar begin ik gewoonweg normaal niet aan. Daarnaast trakteren mijn prikkelbare darmen me meestal als cadeautje voor deze onverantwoorde keuze op een flinke portie buikpijn. Eigenlijk kan ik kan ook niet anders zeggen dan dat ik mijn eigen variant veel lekkerder vind.

Wat maakt de kapsalon zo onweerstaanbaar?

Laten we beginnen met dat frietjes gewoon weg geweldig zijn en met geraspte kaas en knoflooksaus kun je alles lekker maken. Ik ben echt dol op frietjes, maar ik vind zoete aardappelfrietjes nóg beter. Ze zelf maken geeft toch ook nog een soort van ‘gezond gevoel’, omdat zoete aardappel groente is en je niet direct zo’n vette hap tot je neemt. Mijn buik is vooral ook erg blij dat dit kapsalon recept een stuk minder vet bevat dan het originele recept. Door frietjes uit de airfryer te nemen, mager vlees en minder vette kaas. Ik vind dit echt een geweldig recept voor in het weekend.

Met dit recept zet je twee kapsalons op tafel.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 bladen ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • ⅓ komkommer
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • Knoflooksaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl grill kruiden
  • Zout
  1. Was de zoete aardappel en snijd deze vervolgens in frietjes. Meng de zoete aardappel in een diep bord met een lepel olijfolie, paprikapoeder en een snufje zout.
  2. Snijd de kip in blokjes, meng in een ander bord de kipblokjes met een lepel olijfolie en de 1 grill kruiden. Let even op wanneer je een kruidenmix hebt waar al zout in zit, dat je niet te rijkelijk strooit met je kruiden.
  3. Bak de zoete aardappelfrietjes 15 minuten in de airfryer. Schud de zoete aardappel frietjes om en voeg de kipblokjes toe. Ik deed de kip in een klein ovenschaaltje, dan moet je de kipblokjes regelmatig omscheppen om ze gaar te krijgen. Het is niet noodzakelijk ze in een schaaltje te doen, zorg dan dat je de kip aan de ene kant van je mandje houdt en de frietjes aan de andere kant.
  4. Schaaf de komkommer in dunne plakjes met een rasp of kaasschaaf. Snijf de tomaat in halve plakken en snijd dunne reepjes van de ijsbergsla.
  5. Verdeel de zoete aardappelfrietjes over twee kleine ovenschaaltjes, schep de stukjes kip daar bovenop en strooi er vervolgens de geraspte kaas overheen. Schuif de schaaltjes een paar minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
  6. Haal de schaaltjes uit de oven, voeg de sla, tomaat en komkommer toe en top af met knoflooksaus en je kapsalson is klaar.

Eet smakelijk!

 

Tip: Heb je geen airfryer? Je kunt de kip natuurlijk ook bakken in een koekenpan en de frietjes garen in de oven. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Neem dan kant-en-klare zoete aardappelfrietjes uit het vriesvak.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Kapsalon met kip en zoete aardappel

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.