Havermoutmuffins met abrikozen en walnoten

Havermoutmuffins met abrikozen en walnoten

Ik vind het super leuk om het zelf te bakken, zeker lekkere tussendoortjes als deze havermoutmuffins. Heerlijk als het huis even naar bakkerij ruikt. Toch ben ik wel een beetje een luie bakker, ik wil niet te lang in de keuken staan en ook niet te veel (vreemde) ingrediënten gebruiken. Een mini geluksmomentje is als ik door het raampje van de oven kijk en zie dat mijn baksel mooi rijst en langzaam goud bruin kleurt.

Een nieuwe variant havermoutmuffins

Al eerder bakte ik erg geslaagde bananenbrood muffins met blauwe bessen en pecannoten. Geïnspireerd door het eerdere recept dook ik de kast op zoek naar ingrediënten. Zo kwam dit recept voor havermoutmuffins met appelstroop, abrikozen en walnoten tot stand.

In dit recept gebruik ik havermoutmeel. Heb je geen havermoutmeel? Maal havermout fijn in de keukenmachine, de ultieme low budget tip. Zorg dat je het wel fijn genoeg maalt, dit zorgt ervoor dat de muffins een mooi glas beslag krijgen. Hierdoor worden ze lekker luchtig.

Ingrediënten

 • 80 gram havermoutmeel
 • 1 banaan
 • 2 eieren
 • 1 flinke el appelstroop
 • 50 gram gedroogde abrikozen
 • 30 gram walnoten
 • 1 tl kaneel
 • ½ zakje bakpoeder

Bereiding

 1. Schil de banaan, breek deze in stukken en doe de stukjes banaan in een beslagkom.
 2. Boeg een eetlepel appelstroop, het havermoutmeel, kaneel en de twee eieren toe.
 3. Meng het beslag met een vork, prak de stukjes banaan door het beslag heen.
 4. Hak de walnoten en snijd de abrikozen in kleine stukjes.Leg een klein deel van de walnoten apart voor de topping. Roer de abrikozen en de rest van de walnoten door het beslag.
 5.  Zeef het bakpoeder met een theezeefje boven de beslagkom. Roer het beslag vervolgens goed door.
 6. Vul een bakblik met silicone cakevormpjes en schep het beslag in de vormpjes. Verdeel het de overgebleven walnoten over de cakejes.
 7. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin een een op 180ºC voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.

Laat de havermoutmuffins afkoelen uit de vormpjes. Eet smakelijk!

 

Meer cakejes bakken? Deze yoghurt cakejes met appel en peer moet je proberen!

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Havermoutmuffins met banaan, abrikozen en walnoten

Dit bericht heeft 4 reacties.

  1. Dank je! Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo mega thuis in vegan bakken. Ik heb wel een leuk artikeltje gevonden van Lisa goed Vegan met ei vervangers. Of het een succes is in dit recept durf ik je niet te beloven. Ik hoor het graag als je een succesnummer hebt gemaakt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.