Havermout met peer, pecannoten en pompoenpitten Ontbijt / Recepten

Gevarieerd eten is het voorschrift. De ene dag is het yoghurt met muesli en banaan, de volgende dag is het yoghurt met muesli en frambozen. Of is dat niet wat men bedoeld met variatie? Niet snel wijk ik ‘s ochtends van mijn vaste ritueel, behalve als er wat meer tijd is. Dan kan ik het aan mijn vertrouwde bakje yoghurt te verruilen voor iets anders. In het weekend ga ik het liefst voor pannenkoekjes, op donderdag als ik thuis aan mijn blog werk gaat een receptje met havermout er wel in. Dit keer ging ik voor havermout met peer.

Havermout met peer

Normaal ben ik niet zo’n peer fan. Behalve stoofperen, daar ben ik echt dol op. De normale conference peren zijn bij mij altijd te rijp of niet rijp genoeg. Als ze te rijp zijn wordt het een plakkerige bende, dan ben ik er al klaar mee voordat ik aan de peer begonnen ben. Na een taartje met peer kwam ik erachter dat ik peren wel oké vind als je ze verwarmt. Havermout met peer, zou dat kunnen? Experiment geslaagd. Hierbij het recept voor één portie havermout met peer.

Ingrediënten

  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 rijpe peer
  • 30 gram haverout
  • 10 gram pecannoten
  • 1 el pompoenpitten
  • Snufje kaneel
  1. Schil de peer en snijd de peer in kleine stukjes.
  2. Doe de peer, havermout, melk, een een snufje kaneel in een steelpannetje.
  3. Laat het geheel op laag vuur opwarmen, roer regelmatig door.
  4. Je ontbijt is bijna klaar zodra de structuur veranderd is in pap.
  5. Verkruimel het grootste deel van de noten en roer dit door de pap en schep het in een schaaltje. Garneer met de laatste pecannoten en de pompoenpitten.

Eet smakelijk!

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

 

Liever havermout met banaan? Probeer de banana oats uit de oven.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Havermout met peer, pecannoten en pompoenpitten


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.