Havermout met pompoen en appel uit de oven Ontbijt / Recepten

Koude dagen vragen om warme ontbijtjes. Dit ontbijtje van havermout met pompoen en appel kost wat meer tijd dan mijn gebruikelijke schaaltje yoghurt, maar het is zeker het wachten waard. Perfect om je dag mee te beginnen in het weekend.

Havermout met pompoen betekent groente bij het ontbijt

Wat zo fantastisch is aan pompoen is dat het zo veelzijdig is, je kunt het verwerken in hartige en zoete gerechten. De meeste mensen lukt het niet om dagelijks 250 gram groente te eten. Persoonlijk vind ik het eten van rauwkost als tussendoortje als het koud is buiten ook een stuk minder aantrekkelijk. Als je die hele berg groente nog weg moet werken bij de avondmaaltijd is dat een behoorlijke taak. Na dit ontbijt heb je de helft van je dagelijkse portie groente en fruit al binnen. Heb je nog een etentje buiten de deur op de planning? Meestal haal je dan je dagelijkse portie groente niet zo makkelijk, dan is dit jouw perfecte ontbijt. Anders ook, want het is ook gewoon super lekker.

Dit recept is voor twee porties havermout met pompoen en appel uit de oven.

Ingrediënten

  • 250 gram hokkaido pompoenblokjes
  • 80 gram havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 appel
  • 3 el water
  • 1 el honing
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 20 gram gehakte hazelnoten
  • 10 gram pompoenpitten
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 tl kaneel

Bereiding

  1. Kook de pompoenblokjes in een laagje water. Het schillen van de pompoen is niet noodzakelijk, als je de pompoen maar goed wast voor gebruik.
  2. Laat het lijnzaad in tussentijd weken met het water.
  3. Schil de appel en snijd er kleine blokjes van.
  4. Giet de pompoenstukjes af zodra ze gaar zijn. Doe de pompoenblokjes in een diepbord en prak ze met een vork.
  5. Voeg de havermout, amandelmelk, honing, koekkruiden, kaneel en driekwart van de gehakte hazelnoten toe aan de geprakte pompoen. Roer goed door. Voeg vervolgens ook de geweekte lijnzaad en de stukjes appel toe.
  6. Schep het havermoutmengsel in twee kleine ovenschaaltjes. Maak je havermoutje af door er de rest van de gehakte hazelnoten en wat pompoenpitten overheen te strooien.
  7. Zet de schaaltjes 25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat de schaaltjes zeker 5 minuten afkoelen als ze uit de oven komen.

Eet smakelijk!

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Dol op pompoen? Probeer ook de pompoenmuffins met appel.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Havermout met pompoen, appel en hazelnoot uit de oven


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.