Havermout is hip! Ontbijt / Recepten

Net zoals de broeken met hoge taille zomaar ineens weer in de mode verschijnen gaat dat ook met voedsel. Havermout staat ook al een tijdje terug op de kaart en dat is niet zo gek: het is een erg veelzijdig product. Het is een goede basis voor pannenkoekjes, cake en brood.  Een tijdje geleden is het boek Havermoutje uitgekomen, een heel boek vol leuke recepten met havermout. Een aanrader als je nog wat extra inspiratie kunt gebruiken.

Het voordeel van ontbijten met havermout is dat je er een tijdje tegen kunt. Havermout bevat langzame koolhydraten en vezels. De energie wordt langzaam afgegeven, het voorkomt een dip na de maaltijd en een hongerig gevoel wat vaak volgt op zo’n dip. Dat is dan natuurlijk weer goed voor je concentratievermogen. Het eten van havermout heeft een positief effect op het cholesterol en de bloeddruk. Daarnaast heeft Amerikaans onderzoek uitgewezen dat havermout een stofje bevat dat voorkomt dat vet afgezet wordt aan de binnenkant van de vaatwanden. Dus havermout omdat je hartje het begeert!

Zelf ben ik eigenlijk fan van de wat oubollige warme havermout. Hierbij mijn recept van één van mijn favoriete ontbijtjes.

Ingrediënten

  • 40 gr havermout
  • 200 ml Alpro Coconut Almond
  • Snufje kaneel
  • Diepvries fruit
  • Kokosrasp

Doe de Alpro Coconut Almond en de havermout in een pannetje en verwarm dit ongeveer drie minuten op laag vuur. Roer er regelmatig doorheen. Je havermout is goed als je merkt dat het echt pap is geworden, voeg de kaneel toe en schep je ontbijt in een schaaltje. Voeg tot slot fruit (ik gebruikte blauwe bessen en kersen) en wat kokosrasp toe.

Een smakelijk begin van de dag!

Tip: De Alpro drink die ik heb gebruikt voor dit recept bevat wat toevoegde suiker. Alpro Coconut, dus zonder amandelmelk is vrij van toegevoegde suikers. Ook goed bruikbaar voor dit recept.
Smakelijk!


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.