Hangop Nagerecht / Recepten

Hangop is eenvoudig zelf te maken, de belangrijkste ingrediënten zijn yoghurt en geduld. Dit recept is te gebruiken als nagerecht voor twee personen, maar natuurlijk ook leuk om bij de lunch te serveren! Daarom maakte ik vier mini hangopjes.

Ingrediënten

  • 500 ml magere yoghurt
  • 125 gr luchtige kwark
  • 2 el agave siroop
  • Frambozen
  • Bosbessen

Hang een zeef in beslagkom of een pan en leg een schone theedoek in de zeef. Schep hier je yoghurt en kwark in. Omdat magere yoghurt uit een pak een vrij scherpe smaak heeft gebruikte ik milde yoghurt uit een beker. Zet de yoghurt tenminste acht uur in de koelkast. Doe dit ‘s ochtends voordat je naar je werk vertrekt en je toetje is al bijna klaar als je thuis komt.

Schep de hangop uit de theedoek meng dit met de agavesiroop. Wanneer je dit ook in laagjes wilt serveren kun je het beste een spuitzak gebruiken om je hangop in een glaasje te doen. Ik pureerde de frambozen en schepte deze in het glaasje als tussenlaag. Ik dekte het glaasje af met nog een laagje hangop en een bosbes. Natuurlijk is de hangop in schaaltjes serveren met het fruit als topping een snellere optie.

Smakelijk!

Tip: wanneer je geen spuitzak hebt kun je ook een diepvrieszakje vullen en daar een puntje vanaf knippen.

Hangop


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.