Curry madras met quinoa Diner / Recepten

Wat Knorr kan kun je zelf ook, maar dan beter en met groente! Je hebt dus helemaal geen ‘Wereldgerecht’ nodig om een werelds gerecht op tafel te zetten.

Quinoa is natuurlijk ultiem hippie voer, dat is niet de reden om dit in een recept te gebruiken. Quinoa is weer eens wat anders dan altijd maar rijst en minder droog vind ik persoonlijk. Met dit recept zet je korte tijd een curry voor twee personen op tafel.

Ingrediënten

  • 1 tot 1,5 kopje quinoa
  • 1 kipfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • Broccoli
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 1 volle el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
  • 1 klein bouillonblokje
  • 1 tl sambal
  • Peper & zout

Kook de quinoa met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een pan. Snijd de appel en de ui en voeg deze aan de pan met kipfilet toe, bak het geheel nog even aan. Voeg de kokosmelk, de curry madras kruiden en de sambal toe. Breng je curry op smaak met peper en zout.

Giet de quinoa af in een zeef. Schep de quinoa op een bord, schep de saus er op en vervolgens de broccoli.

Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Curry-madras-quinoa-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.