Ceasar salade met vegetarische kip

Ceasar salade met vegetarische kip

Of je dit echt Ceasar salade mag noemen, daar verschillen de meningen vast over. Ik doe het toch, want Ceasar dressing, dus Ceasar salade. Eigenlijk is het een compliment voor het originele recept, want mijn mening is dat dit recept eigenlijk nog lekkerder is dat het traditionele recept.

Ceasar salade, maar dan vegetarisch

Sinds ik minder vlees ben gaan eten is er een wereld voor me open gegaan. De wereld van de vegetarische vleesvervangers, die steeds rijker wordt. Er komen steeds meer varianten bij en de bestaande varianten worden steeds lekkerder. Mijn favoriet blijft toch wel de vegetarische kip. Smaakt lekker, snel klaar, rijk aan eiwitten en niet al die viezige stukjes tijdens die je in echte kipfilet hebt. Kortom, ik eet bijna nooit meer echte kip. Ik vind Ceasar salade heerlijk, oké vooral de dressing, maar het bevat altijd wat weinig gewicht aan groente. Als je een eigen salade maakt ben je natuurlijk zelf de baas, daarom maakte ik deze variant net wat voedzamer dan de traditionele variant. Dit recept heeft sinds de eerste try out al bijna wekelijks op tafel gestaan, omdat het zo’n succes is.

Met dit recept maak je twee maaltijdsalades.

Ingrediënten

  • 1 pakje vegetarische kipstukjes
  • 200 gram aardappelschijfjes
  • 2 eieren
  • 2 mini romana slaatjes
  • 1 punt paprika
  • 1/3e komkommer
  • Ceasar dressing
  • 1 bruine boterham
  • Vloeibare boter
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Bereid de aardappelschijfjes in de Airfyer (of in de oven).
  2. Kook de eieren zoals jij ze het liefste eet.
  3. Bak in tussentijd de vegetarische kipstukjes in een koekenpan met een beetje vloeibare boter. Voeg een beetje peper toe naar smaak.
  4. Snijd de sla, komkommer en punt paprika in stukjes en verdeel deel het over twee diepe borden.
  5. Voeg vervolgens de aardappelschijfjes en vegetarische kipstukjes toe.
  6. Snijd de boterham in vierkante blokjes en bak deze met wat in een koekenpan. Voeg eventueel wat peper en bieslook toe.
  7. Voeg tot slot wat dressing en je zelfgemaakte croutons toe aan de salade. Maak je Ceasar salade tot slot af met de gekookte eitjes.

 

Tip: vervang de aardappelschijfjes door zoete aardappel voor de variatie.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu