Geroosterd brood met hummus en gegrilde aubergine Lunch / Recepten

Je hoeft niet buiten de deur te lunchen om iets geweldigs te eten tijdens de lunch. Wat het allerbeste is als je het mij vraagt is een smaakvol broodje, wat groente bevat en er ook nog eens geweldig uit ziet. Tadaa, hier is de perfecte lunch voor thuis: geroosterd brood met hummus en gegrilde aubergine.

Gegrilde aubergine is geweldig!

Lange tijd was ik geen fan van aubergine. Dit rare paarse ding voelt aan de buitenkant aan of het gevuld is met piepschuim. Wanneer je deze groente verkeerd bereid is de smaak daarvan niet anders. Toen ik ontdekte hoe het wel moest met de aubergine ben ik om, wat een fantastische groente is dit, daarom begin ik er tegenwoordig bij de lunch al mee. Van die grill streepjes alleen krijg je toch al trek?!

Ingrediënten

  • 2 volkoren boterhammen
  • Pikante hummus
  • 2 plakken aubergine
  • 2 handjes bladsla
  • 6 kleine tomaatjes
  • Balsamico azijn
  • Scheutje olijfolie
  • Tijm
  • Zout
  1. Leg de plakken auberine (tussen de 0,5 en 1 cm dik gescheden) op een snijplank en strooi er wat zout overheen. Laat de plakken een paar minuten zo liggen. Dep de plakken goed droog met een stuk keukenpapier, zo verwijder je ook weer een groot deel van het zout.
  2. Rooster de plakken aubergine in een grillpan of in het tosti ijzer met een scheutje olijfolie. Strooi wat tijm over de aubergine als de plakken bijna gaar zijn. Laat de plakken na het bakken een beetje afkoelen.
  3. Rooster het brood in een broodrooster, in de oven of in een pan met anti-aanbaklaag.
  4. Besmeer daarna het geroosterde brood royaal met pikante hummus.
  5. Beleg het brood met wat sla, de aubergine plak en wat tomaatjes. Ik gebruikte nog een klein beetje hummus als ‘lijm’ voor mijn tomaatjes.
  6. Sprenkel tot slot een klein beetje balsamico azijn over het gerecht.

Eet smakelijk!

 

Helemaal fan van aubergine? Probeer dan ook de ovenschotel met aubergine met kip, tomaten en pesto-yoghurtsaus.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Geroosterd brood met pikante hummus en aubergine


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.