Skyr taart met bosvruchten en chocoladesnippers Nagerecht / Recepten / Zoete koek

Taart recepten waar je geen oven voor nodig hebt vind ik echt zo handig! Ook dit recept is eenvoudig te maken en heeft ook nog eens hele mooie voedingswaarden. Deze Skyr taart moet je proberen!

Skyr taart in plaats van kwarktaart

Skyr is een product wat oorspronkelijk uit IJsland komt. Het lijkt een beetje op een combinatie van magere kwark en hangop, een echt eiwit bommetje. Het product is er in allerlei smaakjes en van zichzelf al behoorlijk stevig, daarom super geschikt om taart mee te maken. Zo heb je niet al te veel gelatine nodig. Kwarktaart klinkt best gezond, maar bevat vaak volle kwark, slagroom en behoorlijk veel suiker. Daarom dus skyr taart!

Je hebt een springvorm van 22 cm nodig voor dit recept.

Ingrediënten

  • 1000 gram Bosvruchten Skyr
  • 200 gram Philadelphia light
  • 150 gram haverkoekjes
  • 50 gram roomboter
  • 3 el suiker
  • 30 gram pure chocolade snippers
  • 6 blaadjes gelatine
  • 125 gram diepvriesfruit + evt wat extra ter garnering
  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine.
  2. Smelt de boter in een pannetje en roer de verkruimelde koekjes er doorheen.
  3. Bedek er vervolgens de bodem van de springvorm mee, druk de kruimels aan met een lepel. Zet de springvorm met je taartbodem even in de koelkast.
  4. Meng de Skyr, Philadelphia en de suiker in een kom.
  5. Bereidt de gelatine zoals op de verpakking staat en roer dit door het Skyr mengsel als het weer op kamertemperatuur is
  6. Schep er tot slot de chocolade snippers en het fruit (ontdooid) doorheen.
  7. Schep het Skyr mengsel in de springvorm en laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  8. Voeg eventueel nog wat fruit toe ter garnering.

 

Eet smakelijk! ♥

 

Waarschuwing: voor alle mensen die nog steeds denken dat er producten zijn die je oneindig kunt eten zonder aan te komen, helaas!

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

 

Meer taart recepten? Probeer de appeltaart met tahin, cranberries en pecannoten.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Skyr taart met bosvruchten en chocoladesnippers

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.