Bananenbrood-muffins

Bananenbrood-muffins

Eerder ging ik op een regenachtige dag boodschappen doen bij Delhaize. In het Delhaize Magazine zag ik een foto van een recept voor bananenbrood. Bij het zien van deze foto wist ik zeker dat ik dit recept zelf een keer moest gaan maken.

Foto in Delhaize Magazine

Echter vond ik het lastig me aan het recept te houden en had geen zin om een enorm bananenbrood te bakken. Ik besloot van alles ongeveer de helft te nemen en er muffins van te maken.

Ingrediënten
[list-ul type=”check”][li-row]1 ei[/li-row][li-row]1 grote rijpe banaan[/li-row][li-row]50 gram bosbessen[/li-row][li-row]35 gram walnoten[/li-row][li-row]35 gram pecan noten[/li-row][li-row]50 gram amandelmeel[/li-row][li-row]55 gram havermout[/li-row][li-row]1 tl bakpoeder[/li-row][li-row]1 tl kaneel[/li-row][li-row]1 tl vanille extract[/li-row][li-row]Snufje zout[/li-row][/list-ul]

Mix de havermout fijn tot meel in de blender. Meng het havermoutmeel met het amandelpoeder, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en prak de banaan er doorheen. Houdt 20 gram noten apart voor de garnering, kruimel de rest door het beslag. Schep tot slot voorzichtig de bosbessen door het beslag.

Dit recept bevat geen toegevoegd vet, daarom kun je het beste silicone muffinvormpjes gebruiken. Plaats de vormpjes in een bakblik en spuit ze in met baking spray. Schep het beslag in de vormpjes en garneer met de overige noten. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar in een op 180°C voorverwarmde oven.

Het originele recept vind je op de website van Delhaize.
Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Bananenbrood muffins

Deze post heeft 2 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu