Bananen-pecan parfait Nagerecht / Recepten

Zomers weer op komst, dan denk ik aan ijs! Na het maken van dit recept werd me met liefde een betoog over het verschil tussen ijs en parfait aangeboden. Om de gemoederen tot bedaren te brengen besloot ik dit nagerecht ‘Bananen-pecan parfait’ te noemen. Klinkt ook erg smakelijk toch?!

IJs vs. parfait
Om ijs te maken is een ijsmachine nodig, ijs wordt door de machine al roerend ingevroren. Zelf ‘ijs’ maken is dus nogal bewerkelijk, omdat je regelmatig moet roeren. Parfait daarentegen wordt stilstaand ingevroren. Maar goed, hierbij een heerlijk dessert met bevroren banaan voor twee.

Bananen-ijs-parfait

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 flinke hand pecannoten
  • Geraspte pure chocolade (optioneel)

Snijd de bananen in stukken en doe ze vervolgens minstens vier uur in de vriezer. Een dag/meerdere dagen van tevoren kan ook. Haal de bananen uit de vriezer en laat ze vijf minuutjes staan. Pureer de banen met daarbij de kokosmelk met een staafmixer. Wil je romig ijs, neem dan kokosmelk van Fair Trade Original. Ga je voor een laag vetgehalte dan kies je het beste voor Alpro Coconut. Plet de pecan noten en roer ze door het bananenmengsel. Zet de parfait een kwartier tot een half uurtje terug in de vriezer. Het is de bedoeling dat je parfait een beetje zacht blijft als softijs. Handig dus om de banen te pureren voordat je aan het hoofdgerecht gaat beginnen.
 
Serveer de parfait met een beetje chocolade schaafsel.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Bananen-pecan-parfait-ijs


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.