Banana oats uit de oven Ontbijt / Recepten

Zodra de dagen kouder worden vind ik uit bed komen ineens weer een stuk lastiger. Het idee dat er een lekker ontbijtje staat te wachten versoepelt het ochtendritueel. Bij mij in ieder geval wel. Doe jezelf een plezier en schuif deze banana oats in de oven, spring in de douche of duik nog even lekker terug wachtend op het piepje van de oven.

Banana oats, alsof je taart eet als ontbijt

Door de banaan te verwarmen smaakt dit ontbijtje extra zoet. Hoe rijper de banaan is die je gebruikt hoe zoeter je banana oats worden. Natuurlijk lijkt dit een beetje op havermoutpap, maar het doet me ook denken aan bananenbrood. Eigenlijk zijn deze banana oats het beste van beide, het lijkt een beetje op een taartje in een schaaltje. De bovenkant wordt een beetje krokant door het bakken in de oven. De pittenmix die is toegevoegd als topping zorgt voor een knapperige bite die dit heerlijke ontbijtje helemaal afmaakt.

Dit recept is voor één ontbijt. Verdubbel de ingrediënten, neem twee schaaltjes en je hebt een perfect ontbijtje om op zondagochtend op bed te serveren. Je pluspunten zijn dan gegarandeerd binnen!

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 50 ml melk
  • 40 gram havermout
  • 1 el pittenmix
  • Snufje kaneel
  1. Snijd de banaan in grove stukken.
  2. Prak de banaan, havermout en kaneel met de melk tot een smeuïg geheel. Let op dat je de banaan niet te fijn prakt, er mogen nog best wat stukjes in zitten.
  3. Schep je mengsel in een ovenschaaltje en strooi er wat pitten overheen. Zet je banana oats 20 tot 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Je huis zal heerlijk gaan ruiken naar dit ontbijtje.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

 

Ben jij meer een appel type? Check dan het recept voor apple pie oats.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Banana oats uit de oven

 


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] Liever havermout met banaan? Probeer de banana oats uit de oven. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.