Appeltaart met tahin, cranberries en pecannoten Recepten / Zoete koek

De klassieke appeltaart met ruitjes ziet er zo fantastisch uit. Het duurt me veel te lang dat steeds opnieuw plat rollen van het deeg en het snijden van ‘perfect’ rechte reepjes. Ik bedacht daarom een eenvoudige versie, omdat er natuurlijk niks boven zelf gebakken appeltaart gaat. Met dit recept bak je een bescheiden aantal stukken taart, wat wel zo prettig is als je niet de hele straat op de koffie verwacht. Vanaf nu hoef je dus nooit meer een excuus te verzinnen om appeltaart te bakken.

Appeltaart met volkoren tahin bodem

In de meeste recepten is bloem vervangen door volkorenmeel geen enkel probleem, ook bij appeltaart een goede optie. Een eenvoudig trucje om de voedingswaarden van je recept wat te verbeteren. De havermout in dit recept zorgt voor een wat grovere structuur van de taartbodem. Tahin heb ik een keer in huis gehaald om hummus mee te maken. Verder was het nog nooit in me opgekomen dit ingrediënt aan een recept te voegen. Tahin is een sesampasta en heeft een nootachtige smaak. Appeltaart en noten, de combinatie is snel gemaakt. Een prima toevoeging aan de bodem van de appeltaart voor wat extra karakter.

Met dit recept maak je zes stukken appeltaart.

Ingrediënten

  • 2 Elstar appels
  • 75 gram volkorenmeel
  • 75 gram havermout
  • 50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 3 el tahin
  • 4 el (riet)suiker
  • 1 ei
  • 50 gram pecan noten
  • 30 gram gedroogde cranberries
  • 2 el citroensap
  • Kaneel
  1. Doe de boter, havermout, volkorenmeel, het ei en de tahin in een beslagkom. Voeg aan het beslag 3 van de 4 eetlepels suiker toe en flink wat kaneel. Kneden maar!
  2. Bedek een brownie bakblik met een vel bakpapier. Druk het beslag plat op de bodem van het bakblik, zorg voor een gelijkmatige verdeling.
  3. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Halveer de appels en snijd ze in dunne plakken.
  4. Doe de appels met het citroensap en de laatste eetlepel suiker in een schaaltje, roer goed door.
  5. Verdeel drie kwart van de pecannoten en cranberries over de bodem.
  6. Vervolgens bedek de taartbodem met plakken appel. Voeg tot slot de laatste pecannoten en cranberries toe.
  7. Bak de appeltaart 30 – 4o minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.

Op zoek naar meer lekkers met appel? Probeer deze yoghurt cakejes met appel en peer.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Snelle appeltaart met cranberries en pecannoten


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] Meer taart recepten? Probeer de appeltaart met tahin, cranberries en pecannoten. […]

  2. […] zoek naar een super snelle appeltaart? Dan is de appeltaart met tahin, cranberries en pecannoten wat voor […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.