Appel-kaneel kwark met speculaas en pecannoten

Appel-kaneel kwark met speculaas en pecannoten

Het leuke aan dit recept met appel-kaneel kwark is dat je de dag hiermee kan beginnen, maar ook mee kan eindigen. Deze kwark uit een glaasje is een prima ontbijt, maar het kan ook als een fancy toetje worden geserveerd.

Ontbijten met appel-kaneel kwark

Feestelijk ontbijten kan ook anders dan met croissants, harde broodjes en verse jus. Je yoghurtje of kwark op een ander presenteer blaadje neerzetten is ook een goede optie zoals je ziet. Natuurlijk maakt de speculaas het recept iets minder gezond, maar wel extra lekker. Het ziet er leuk uit, nog leuker dat je er niet lang voor in de keuken hoeft te staan. Ten opzichte van een croissant is de ‘healthy score’ van dit ontbijt natuurlijk enorm!

Nagerecht in een glaasje

Ga je voor het nagerecht? Vaak is het toetje een enorme caloriebom. Als je uitgebreid gekookt hebt wil je graag afsluiten met een feestelijk toetje. Een schaaltje magere yoghurt zou namelijk een enorme domper zijn. Voor dit recept neem ik een leuk glaasje, want het oog wil ook wat. Door een leuke glaasje te kiezen is de eerste indruk van het toetje al fantastisch. Door te kiezen voor magere kwark met een smaakje (ik gebruikte Optimel kwark) is je nagerecht wel smaakvol maar geen caloriebom.

Wil je met dit recept een nagerecht maken neem dan drie glaasjes om de ingrediënten over te verdelen. Ga je voor een fancy ontbijtje? Neem dan twee iets grotere glazen. Ik maakte dit recept als ontbijt en scoorde daarmee direct wat eiwitten voordat ik aan mijn work out begon.

Ingrediënten

  • 500 gram appel-kaneel kwark
  • 30 gram speculaas
  • 1 handje pecannoten

Bereiding

  1. Hou voor ieder glaasje een pecannootje apart. Hak de overige pecannoten in grove stukken. Brokkel de speculaas, hou ook een klein beetje speculaas apart voor de topping.
  2. Verdeel de speculaas en noten over de glaasjes.
  3. Schep de appel-kaneel kwark in de glaasjes en versier met de laatste speculaas en pecannoten.

Eet smakelijk!

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Meer ontbijt inspiratie? Deze yoghurt met haver-fruit compote is ook een aanrader!

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Appel-kaneel kwark met speculaas en pecannoten

 

Dit bericht heeft 4 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.